Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι το κρασί να αντανακλά την αυθεντικότητα του Αττικού αμπελώνα. Με σεβασμό στα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας, χωρίς χρήση ζυμών του εμπορίου.
Αναμφισβήτητα η προσπάθεια ξεκινά από το αμπέλι. Τα αμπέλια καλλιεργούνται βιολογικά. 14 ποικιλίες καλλιεργούνται στους αμπελώνες. Η γκάμα του οινοποιείου σε φιάλες αποτελείται από 5 ετικέτες: δύο λευκές, μία ροζέ και δύο ερυθρές.
Για εσάς που ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε ετικέτες κρασιού τόσο δυσεύρετες, αλλά και να επισκεφθείτε το οινοποιείο στα πλαίσια των Ανοιχτών Πορτών, σας δίνεται η ευκαιρία το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαϊου από τις 11:00 έως τις 16:00
Ανοιχτές Πόρτες 2018 με συμμετοχή της επιχείρησης – οινοποιείου “το Πατητήρι” με κατάστημα πώλησης στην Παλλήνη. To Σάββατο 26/5 με ώρες 11:00-16:00 και την Κυριακή 27/5 με ώρες 11:00-15:00 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά της τρέχουσας σοδειάς, καθώς και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιόκτητες όπως και οι αμπελώνες. Κυριότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Αγιωργήτικο και το Σαββατιανό.
Πληροφορίες οινοποιείου “το Πατητήρι”
Λεωφ. Μαραθώνος 3
15351, Παλλήνη
τηλ. 2106031020
info@topatitiri.gr
Το κτήμα Εύοινος, το κτήμα Παναγιώτου και το Πατητήρι αποτελούν μέλη της ΕΝΟΑΑ.