Τρύγος! Είναι η λέξη με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στα οινικά δρώμενα. Η προφορά της και μόνο προκαλεί εγρήγορση του νου και άξαφνο ξύπνημα των αισθήσεων. Στην πράξη αποτελεί μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία σε έντονο ρυθμό που μετατρέπει την καθημερινότητα των φιλήσυχων αμπελιών σε πεδίο μάχης. Ο νυχτερινός τρύγος; Είναι εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει…
Σαββατιανό
ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι με κύριο άξονα τη γνώση και την εμπειρία. Εμείς συμπληρώνουμε ότι η συστηματική έρευνα, ο πειραματισμός και η έμπνευση για δημιουργία αποτελούν τη μαγιά κάθε νέας προσπάθειας. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το όραμα νέων ανθρώπων που επιχειρούν κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα έως τώρα…
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 200+ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ MCF
Η Ένωση Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής μας προσκαλεί στην έκθεση κρασιού που διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «Βόλτα Στον Αττικό Αμπελώνα». Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη παρουσίαση κρασιών οινοποιείων της Αττικής με τόσο μεγάλη συμμετοχή αμέσως μετά τον τρύγο της φετινής χρονιάς. 24 οινοποιεία του Αττικού Αμπελώνα συναντούν το οινόφιλο κοινό στο…
Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!
Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…
3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…
Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου
Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…
Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!
Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα, αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…
Η Αναστασια Φραγκου μας υποδεχεται στις Ανοιχτες Πορτες 2018
Το οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες 2018, το Σάββατο 26 Μαϊου. Από τις 11:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και ξεναγήσεις στο οινοποιείο. Η σημασία του αμπελώνα στο κρασί Από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα, κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου, είναι η ελεγχόμενη…
Ανοιχτες Πορτες 2018: με Αμπελωνες Μαρκου… χωρις SO2!
Οινοποιειο Νικολου: 150 χρονια ιστοριας συναντουν τις “Ανοιχτες Πορτες”!
Όταν αποκτήθηκε ο πρώτος αμπελώνας, το μακρινό 1875(!) από τον κ. Βασίλη Νικολού, μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα έξω από το ιστορικό οινοποιείο. Εντός αυτού όμως, ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, τους πέτρινους τοίχους και τις μεγάλες πέτρινες καμάρες….