• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

αμπελώνας

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ!

Κυ 16-Αυγ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Τρύγος! Είναι η λέξη με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στα οινικά δρώμενα. Η προφορά της και μόνο προκαλεί εγρήγορση του νου και άξαφνο ξύπνημα των αισθήσεων. Στην πράξη αποτελεί μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία σε έντονο ρυθμό που μετατρέπει την καθημερινότητα των φιλήσυχων αμπελιών σε πεδίο μάχης. Ο νυχτερινός τρύγος; Είναι εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, αμπελώνας, Αττική, κρασί, κτήμα Άωτον, Μεσόγεια, νυχτερινός τρύγος, οινοποιείο, Παιανία, περιβάλλον, Σαββατιανό, σοδειά, τρυγητής, τρύγος

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κυ 29-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blanc de noir, boutique οινοποιείο, Pentozali, wines of Crete, ΑΜΕΑ, αμπελώνας, ανοξείδωτη δεξαμενή, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, γηγενείς ποικιλίες, γραμμικοί αμπελώνες, έδαφος, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, μονοποικιλιακό, ξενάγηση, οινική ταυτότητα, οινολόγος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οινοποιείο Κουρκουλού, οινοποίηση, οξύτητα, Πατσός Αμαρίου, πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ποικιλία, Ρέθυμνο, ροζέ κρασί, σοδειά, τρύγος, φιάλη, ωρίμαση

Η Ευρωπαικη πολη του κρασιου ειναι… το Ρεθυμνο!

Πε 28-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στον Κρητικό Αμπελώνα να αναδείξει τα οινικά διαμάντια του ενώπιον της Ευρώπης και μάλιστα εντός έδρας! Αφορμή η ανακήρυξη του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Το γεγονός ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα διατηρήσει τούτη την σημαντικότατη διάκριση, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:wine blogger, wines of Crete, Zazazu, αμπελώνας, γαστρονομία, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γηγενείς, Γιορτή Κρητικής διατροφής, διεθνείς ποικιλίες, Δίκτυο οινοποιών Κρήτης, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού, Ευρωπαϊκό δίκτυο οινοπαραγωγών πόλεων Recevin, Ιδαία οινοποιητική, κρασί, Κρήτη, Κρητική διατροφή, Κρητικός αμπελώνας, κτήμα Πατεριανάκη, κτήμα Τοπλού, Μίνως Μηλιαράκη, οινική επικοινωνία, οινοδημοσιογράφος, οινοποιείο, οινοποιείο Αγγελάκη, οινοποιείο Αλεξάκη, οινοποιείο αφοί Στραταριδάκη, οινοποιείο Γαβαλά, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Διγενάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποιείο Ευφροσύνη, οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, οινοποιείο Καραβιτάκη, οινοποιείο Κλάδου, οινοποιείο Λυραράκη, οινοποιείο Μανουσάκη, οινοποιείο Μπουτάρη, οινοποιείο Ντουράκη, οινοποιείο Παρασκευάς, οινοποιείο Στυλιανού, οινοποιείο Τιτάκη, οίνος, οινοτουρισμός, οινόφιλος, ποικιλία, ποτήρι γευσιγνωσίας, Ρέθυμνο, ρους οινοποιϊα Ταμιωλάκη, σοδειά, Φορτέτζα

Γευσιγνωσια Αργεντινικου αμπελωνα στο SGL

Πε 14-Ιούν-2018 by 750ml

Είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε προχθές, 12 Ιουνίου, τυπικά δείγματα του διάσημου Αργεντίνικου αμπελώνα. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκε για μία ακόμη φορά στη δραστήρια πρεσβεία της Αργεντινής και συγκεκριμένα στην κ. Χαλκιά. Της δίνουμε τα εύσημα τόσο για το κάλεσμα και περαιτέρω παρουσία αναγνωρισμένων εταιρειών εισαγωγής κρασιών από την Αργεντινή, όσο και για την επιλογή του χώρου…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Aglianico, Amvyx, Bodegas Krontiras, Dona Silvina, Hebe wines, Kylix, Maipu, Malbec, Malbec World Day, Mendoza, St George Lycabettus, Trinity wines, wine bar, Wine Box, wine event, Winegarage, αμπελώνας, Αργεντινή, βιοδυναμική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, ερυθρό, ετικέτα, κρασί, μουσείο οίνου, οργανικό, πρεσβεία, ροζέ κρασί

Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!

Σα 09-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα   Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αγιωργήτικο, αμπελουργός, αμπελώνας, αμπελώνες Μάρκου, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, αποθήκευση, αφιλτράριστο, βαρέλι, βαρέλι δεύτερης χρήσης, βιοδυναμική, βιολογικός, Βραδυανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γκρουπ, διοξείδιο του θείου, ΕΝΟΑΑ, επίγευση, ετικέτα, κάθετη, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Βασιλείου, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μικροοινοποιια Μυλωνά, Μοσχάτο Λήμνου, μούστος, νέα ετικέτα, Νεμέα, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοπαραγωγός, οινοποιεία, οινοποιείο Γκίκα, οινοποιείο Νικολού, οινοποιός, οινοτουρισμός, οινόφιλος, παλαίωση, πολυπλοκότητα, Σαββατιανό, Σπάτα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, φιάλη, χαμηλά θειώδη, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου

Δε 21-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, ανοξείδωτη δεξαμενή, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλια, βιοκλιματικό, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, ετικέτα, ζύμωση, κάβα παλαίωσης, κλίμα, κρασί, κρυοεκχύλιση, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μη αρδευόμενος, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, ορυκτότητα, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ποικιλία, ΠΟΠ Σαντορίνη, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, τρύγος

Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!

Κυ 20-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα,  αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Chardonnay, Grenache Rouge, Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βιοδυναμική, βιολογική αμπελουργία, βιολογικός, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεύθερη είσοδος, ετικέτα, ημιαφρώδες, ημίξηρο, ήπια οινοποίηση, ιθαγενείς ζύμες, κρασί, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοποιείο, οίνος, ΠΓΕ Αττική, πειραματικές οινοποιήσεις, ποικιλία, ποικιλίες, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, σταφύλι, χαμηλά θειώδη, χωρίς θειώδη

Η Αναστασια Φραγκου μας υποδεχεται στις Ανοιχτες Πορτες 2018

Σα 19-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες 2018, το Σάββατο 26 Μαϊου. Από τις 11:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και ξεναγήσεις στο οινοποιείο. Η σημασία του αμπελώνα στο κρασί Από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα, κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου, είναι η ελεγχόμενη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπελώνας, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, γευστική δοκιμή, διαγωνισμοί οίνου, ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, ετικέτα, κλίμα, κρασί, μαλαγουζιά, Μεσογαία, μικροκλίμα, μονοποικιλιακό, Νέυλης, ξεναγήσεις, οινοποιείο, Πικέρμι, ποικιλία, Σαββατιανό, Σπάτα, τρέχουσα σοδειά, φιάλη

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme