• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

Ασύρτικο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ WSET: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (1969-2019)

Σα 13-Απρ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

“Η εκπαίδευση στο κρασί πρέπει να αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται γύρω από αυτό“. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ian Harris DipWSET MBE, τον άνθρωπο που ηγείται από το 2002 ως CEO του κορυφαίου εκπαιδευτικού οινικού οργανισμού στον κόσμο. To WSET (Wine & Spirit Education Trust) συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:50 χρόνια WSET, 750ml, Ian Harris, sake, The Future 50, Wine education week, WSET, WSPC, αποστάγματα, Ασύρτικο, εκπαίδευση στο κρασί, Ελλάδα, κρασί, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, νέες τάσεις, οινοτουρισμός, παγκόσμια αγορά κρασιού

ΝΕΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Τε 23-Ιαν-2019 by 750ml

Μία νέα ετικέτα από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Πιερία κάνει την παρθενική εμφάνισή της στην αγορά. Πρόκειται για το Ασύρτικο “Πίον Όρος” για το οποίο έχουμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση. Πίον σημαίνει παχύ, άρα πίον όρος είναι βουνό με πλούσια βλάστηση. Τα Πιέρια όρη ως τμήμα της Μακεδονικής γης, κοσμούν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Λευκό, Νέα επισημασμένο με:Ασύρτικο, Μακεδονία, οινοποιείο Παπαγιαννούλη, ΠΓΕ Πιερία, Πίον όρος, πρώτη οινοποίηση

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου

Δε 21-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, ανοξείδωτη δεξαμενή, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλια, βιοκλιματικό, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, ετικέτα, ζύμωση, κάβα παλαίωσης, κλίμα, κρασί, κρυοεκχύλιση, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μη αρδευόμενος, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, ορυκτότητα, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ποικιλία, ΠΟΠ Σαντορίνη, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, τρύγος

Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!

Κυ 20-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα,  αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Chardonnay, Grenache Rouge, Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βιοδυναμική, βιολογική αμπελουργία, βιολογικός, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεύθερη είσοδος, ετικέτα, ημιαφρώδες, ημίξηρο, ήπια οινοποίηση, ιθαγενείς ζύμες, κρασί, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοποιείο, οίνος, ΠΓΕ Αττική, πειραματικές οινοποιήσεις, ποικιλία, ποικιλίες, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, σταφύλι, χαμηλά θειώδη, χωρίς θειώδη

Ανοιχτες Πορτες 2018: με Αμπελωνες Μαρκου… χωρις SO2!

Πα 18-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, SO2, Syrah, Trebbiano, Αγιωργήτικο, Αθήρι, αμπελώνες Μάρκου, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, βιολογική γεωργία, γευστικές δοκιμές, κλέφτες, κρασί, μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, ξενάγηση, οινοποιείο, πίνεται φρέσκο, ποικιλίες, Ροδίτης, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, φελλόδεντρο, φελλός, φυσικός οίνος, χωρίς θειώδη

“Ανοιχτες Πορτες” για τη μικροοινοποιια Μυλωνα

Δε 14-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Η μικροοινοποιία Μυλωνά, ως μέλος της ΕΝΟΑΑ (Ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής), πρόκειται να συμμετάσχει στις “Ανοιχτές Πόρτες 2018”. Συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Μαίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, θα δέχεται επισκέπτες, στους οποίους θα παρέχει ξεναγήσεις, καθώς και γευστική δοκιμή όχι μόνο των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς, αλλά και παλαιότερων ετών! Η μικροοινοποιία Μυλωνά,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αηδάνι, αμμοαργιλώδη, αμπελουργική ζώνη, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, άρδευση, ασβεστόλιθος, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, γευστικές δοκιμές, εδαφολογική σύσταση, έδαφος, ΕΝΟΑΑ, ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής, ετήσια παραγωγή, ετικέτα, Κερατέα, κιλά ανά στρέμμα, κλίμα, κρασί, Λημνιώνα, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μεσόγεια, μικρές στρεμματικές αποδόσεις, μικροοινοποιϊα, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποίηση, ορυκτά, πετρώδες, πήλινοι αμφορείς, ποικιλία, Σαββατιανό, στρεμματικές αποδόσεις, σχιστόλιθος, τρέχουσα σοδειά, υψόμετρο, φιάλη

“Ελλαδα, Γιορτη, Γευσεις” & κρασι!

Τε 02-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι ευκαιρίες γευστικής δοκιμής ποιοτικών οίνων δεν λείπουν ούτε το Μάϊο! Πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση στα τέλη Μαϊου (26-27/5/18) τις “Ανοιχτές Πόρτες” που βρίσκει ανταπόκριση στα περισσότερα οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα, έχουμε μία ακόμα πρόταση, την  «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018», με διοργανωτή το «Αθηνόραμα». Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:187ml, Chardonnay, street food, αθηνόραμα, Ανοιχτές Πόρτες, αποστάγματα, Ασύρτικο, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, ΕΟΣ Σάμου, Ευάμπελος Γη, ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Μουσών, λευκό κρασί, μαλαγουζιά, μαύρο Μεσενικόλα, μονοποικιλιακό, Μούχταρο, Νεμέα, οινοποιείο, οινοποιείο Καραμήτρου, οινοποιείο Φράγκου, οινοποιός, Ροδίτης, ροζέ κρασί, Σάμος, Σαντορίνη, συνεταιρισμός, Τεχνόπολη, τοπική ποικιλία, φεστιβάλ

Peloponnese Wine Festival 2018

Πα 23-Φεβ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Peloponnese Wine Festival 2018

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να (ξανα)πάμε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και γεμάτες εκπλήξεις εκθέσεις του ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα, αυτή του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το 1/3 της ελληνικής παραγωγής οίνων προέρχεται από την Πελοπόννησο, καθώς επίσης και το ¼ όλων των οίνων ΠΟΠ της χώρας!

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:HORECA 2018, Lacovino Winery, αμπελώνας, Ασύρτικο, ελληνική παραγωγή κρασιού, ελληνική παραγωγή οίνου, ελληνικός αμπελώνας, κρασί, κρασιά ΠΟΠ, Μαυροδάφνη, μονοποικιλιακό Ασύρτικο, Νεμέα, οίνοι ΠΟΠ, οινοποιείο Λαφαζάνη

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme