• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

Σαββατιανό

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ!

Κυ 16-Αυγ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Τρύγος! Είναι η λέξη με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στα οινικά δρώμενα. Η προφορά της και μόνο προκαλεί εγρήγορση του νου και άξαφνο ξύπνημα των αισθήσεων. Στην πράξη αποτελεί μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία σε έντονο ρυθμό που μετατρέπει την καθημερινότητα των φιλήσυχων αμπελιών σε πεδίο μάχης. Ο νυχτερινός τρύγος; Είναι εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, αμπελώνας, Αττική, κρασί, κτήμα Άωτον, Μεσόγεια, νυχτερινός τρύγος, οινοποιείο, Παιανία, περιβάλλον, Σαββατιανό, σοδειά, τρυγητής, τρύγος

ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Τε 19-Ιούν-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι με κύριο άξονα τη γνώση και την εμπειρία. Εμείς συμπληρώνουμε ότι η συστηματική έρευνα, ο πειραματισμός και η έμπνευση για δημιουργία αποτελούν τη μαγιά κάθε νέας προσπάθειας. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το όραμα νέων ανθρώπων που επιχειρούν κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα έως τώρα…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, liqueur d' expedition, liqueur de tirage, αφρώδης οίνος, γευστική δοκιμή, ΕΝΟΑΑ, ζυμομύκητες, καινοτομία, Μανδηλαριά, οινοποιείο Νικολού, παραδοσιακή μέθοδος, πειραματικές οινοποιήσεις, πτυχιακή εργασία, Σαββατιανό

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 200+ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ MCF

Τρ 04-Δεκ-2018 by 750ml

Η Ένωση Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής μας προσκαλεί στην έκθεση κρασιού που διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «Βόλτα Στον Αττικό Αμπελώνα». Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη παρουσίαση κρασιών οινοποιείων της Αττικής με τόσο μεγάλη συμμετοχή αμέσως μετά τον τρύγο της φετινής χρονιάς. 24 οινοποιεία του Αττικού Αμπελώνα συναντούν το οινόφιλο κοινό στο…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, Clap the restaurant, Αττικός Αμπελώνας, γευσιγνωσία, ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σαββατιανό

Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!

Σα 09-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα   Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αγιωργήτικο, αμπελουργός, αμπελώνας, αμπελώνες Μάρκου, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, αποθήκευση, αφιλτράριστο, βαρέλι, βαρέλι δεύτερης χρήσης, βιοδυναμική, βιολογικός, Βραδυανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γκρουπ, διοξείδιο του θείου, ΕΝΟΑΑ, επίγευση, ετικέτα, κάθετη, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Βασιλείου, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μικροοινοποιια Μυλωνά, Μοσχάτο Λήμνου, μούστος, νέα ετικέτα, Νεμέα, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοπαραγωγός, οινοποιεία, οινοποιείο Γκίκα, οινοποιείο Νικολού, οινοποιός, οινοτουρισμός, οινόφιλος, παλαίωση, πολυπλοκότητα, Σαββατιανό, Σπάτα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, φιάλη, χαμηλά θειώδη, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου

Δε 21-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, ανοξείδωτη δεξαμενή, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλια, βιοκλιματικό, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, ετικέτα, ζύμωση, κάβα παλαίωσης, κλίμα, κρασί, κρυοεκχύλιση, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μη αρδευόμενος, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, ορυκτότητα, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ποικιλία, ΠΟΠ Σαντορίνη, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, τρύγος

Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!

Κυ 20-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα,  αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Chardonnay, Grenache Rouge, Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βιοδυναμική, βιολογική αμπελουργία, βιολογικός, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεύθερη είσοδος, ετικέτα, ημιαφρώδες, ημίξηρο, ήπια οινοποίηση, ιθαγενείς ζύμες, κρασί, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοποιείο, οίνος, ΠΓΕ Αττική, πειραματικές οινοποιήσεις, ποικιλία, ποικιλίες, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, σταφύλι, χαμηλά θειώδη, χωρίς θειώδη

Η Αναστασια Φραγκου μας υποδεχεται στις Ανοιχτες Πορτες 2018

Σα 19-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες 2018, το Σάββατο 26 Μαϊου. Από τις 11:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και ξεναγήσεις στο οινοποιείο. Η σημασία του αμπελώνα στο κρασί Από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα, κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου, είναι η ελεγχόμενη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπελώνας, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, γευστική δοκιμή, διαγωνισμοί οίνου, ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, ετικέτα, κλίμα, κρασί, μαλαγουζιά, Μεσογαία, μικροκλίμα, μονοποικιλιακό, Νέυλης, ξεναγήσεις, οινοποιείο, Πικέρμι, ποικιλία, Σαββατιανό, Σπάτα, τρέχουσα σοδειά, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες 2018: με Αμπελωνες Μαρκου… χωρις SO2!

Πα 18-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, SO2, Syrah, Trebbiano, Αγιωργήτικο, Αθήρι, αμπελώνες Μάρκου, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, βιολογική γεωργία, γευστικές δοκιμές, κλέφτες, κρασί, μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, ξενάγηση, οινοποιείο, πίνεται φρέσκο, ποικιλίες, Ροδίτης, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, φελλόδεντρο, φελλός, φυσικός οίνος, χωρίς θειώδη

Οινοποιειο Νικολου: 150 χρονια ιστοριας συναντουν τις “Ανοιχτες Πορτες”!

Πε 17-Μάι-2018 by 750ml

Όταν αποκτήθηκε ο πρώτος αμπελώνας, το μακρινό 1875(!) από τον κ. Βασίλη Νικολού, μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα έξω από το ιστορικό οινοποιείο. Εντός αυτού όμως, ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, τους πέτρινους τοίχους και τις μεγάλες πέτρινες καμάρες….

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:botanic, brut, pH, sparkling, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, απόσταξη, αφρώδης οίνος, αφρώδης ρετσίνα, γευστικές δοκιμές, γραμμή εμφιάλωσης, ζύμωση, κρασί, ξενάγηση, οινολογία, οινοποιείο, οίνος, παραδοσιακή μέθοδος, περιορισμένη παραγωγή, ρετσίνα, Σαββατιανό, σαμπάνια, φιάλη

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme