• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

Tips

Η ιεροτελεστια που ακολουθουμε κατα τη μεταγγιση κρασιου με ιζημα!

Πε 21-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το ίζημα είναι μια φυσική εξέλιξη του κρασιού και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ελάττωμα. Ωστόσο, επειδή το ίζημα ενοχλεί τόσο οπτικά όσο και γευστικά, πρέπει να αφαιρεθεί.  Κατ’ αρχήν βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο και απομακρύνουμε κάθε συσκευή που μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μας αποσπάσει την προσοχή και στην χειρότερη να μας…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:ανοιχτήρι, ίζημα, καράφα, καψύλιο, κρασί, μετάγγιση, μπουκάλι, οξυγόνο, παλαίωση, παλιό κρασί, συντηρητής, φελλός, φιάλη

Μεταγγιση κοκκινων κρασιων: ποτε χρειαζεται & ποτε οχι

Σα 05-Μάι-2018 by 750ml

Η μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού σε καράφα, πριν το σερβίρισμά του στα ποτήρια, ενδείκνυται για συγκεκριμένους τύπους κρασιού. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων σχετικά με τη μετάγγιση, είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό κόκκινο κρασί που έχει παλαιωθεί σε βαρέλι πρώτης χρήσης άνω των 18 μηνών και στη συνέχεια σε φιάλη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:18 μήνες, 8 ευρώ, super market, αγορά, ανθοκυάνες, απόλαυση του κρασιού, αρώματα, βαρέλι πρώτης χρήσης, ίζημα, καράφα, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, μετάγγιση, νεαρό κρασί, οινοπαραγωγός, οξείδωση, οξυγόνο, παλαιωμένο, παλαίωση, παλιό κρασί, ποτήρια, σερβίρισμα, στυφό, συμπυκνωμένο κρασί, τανίνες, τιμή, τρύγος, φιάλη, φυσικές χρωστικές

Αρκει μια μονο γουλια οταν δοκιμαζουμε το πρωτο κρασι;

Κυ 15-Απρ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Όταν δοκιμάζουμε το πρώτο κρασί κάθε φορά, είτε λευκό, είτε κόκκινο, να μην ξεχνάμε ότι για να το κρίνουμε σωστά, θα πρέπει να το βάλουμε στο στόμα μας 3 με 4 φορές οπωσδήποτε. Μία μόνο γουλιά θα μας παραπλανήσει γευστικά, είτε πρόκειται για την αρχή μιας γευστικής δοκιμής, είτε για το πρώτο σερβίρισμα κρασιού στο…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, εστιατόριο, κόκκινο κρασί, κρασί, λευκό κρασί, οξύτητα, τανίνες

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme