• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

οίνος

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

Η Ευρωπαικη πολη του κρασιου ειναι… το Ρεθυμνο!

Πε 28-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στον Κρητικό Αμπελώνα να αναδείξει τα οινικά διαμάντια του ενώπιον της Ευρώπης και μάλιστα εντός έδρας! Αφορμή η ανακήρυξη του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Το γεγονός ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα διατηρήσει τούτη την σημαντικότατη διάκριση, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:wine blogger, wines of Crete, Zazazu, αμπελώνας, γαστρονομία, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γηγενείς, Γιορτή Κρητικής διατροφής, διεθνείς ποικιλίες, Δίκτυο οινοποιών Κρήτης, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού, Ευρωπαϊκό δίκτυο οινοπαραγωγών πόλεων Recevin, Ιδαία οινοποιητική, κρασί, Κρήτη, Κρητική διατροφή, Κρητικός αμπελώνας, κτήμα Πατεριανάκη, κτήμα Τοπλού, Μίνως Μηλιαράκη, οινική επικοινωνία, οινοδημοσιογράφος, οινοποιείο, οινοποιείο Αγγελάκη, οινοποιείο Αλεξάκη, οινοποιείο αφοί Στραταριδάκη, οινοποιείο Γαβαλά, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Διγενάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποιείο Ευφροσύνη, οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, οινοποιείο Καραβιτάκη, οινοποιείο Κλάδου, οινοποιείο Λυραράκη, οινοποιείο Μανουσάκη, οινοποιείο Μπουτάρη, οινοποιείο Ντουράκη, οινοποιείο Παρασκευάς, οινοποιείο Στυλιανού, οινοποιείο Τιτάκη, οίνος, οινοτουρισμός, οινόφιλος, ποικιλία, ποτήρι γευσιγνωσίας, Ρέθυμνο, ρους οινοποιϊα Ταμιωλάκη, σοδειά, Φορτέτζα

Syrah-Paradise can wait…

Τε 27-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Paradise can wait, Syrah, αλκοόλ, αμπελώνες, αρώματα, βαρέλι, βύσσινο, γεύσεις, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, δεξαμενή, δέρμα, εμφιάλωση, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ζωϊκά, ήσυχος οίνος, καπνός, Καρδίτσα, κάψιμο βαρελιών, κόκκινο κρασί, κρασί, κρέας από κυνήγι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, Μεγάλο κρασί, μονοποικιλιακό, μπέϊκον, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, νέα ετικέτα, ξηρός, ξύλο, οινική επικοινωνία, οινοποιείο, οινοποιός, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πικάντικα μπαχαρικά, ποικιλίες, πολυπλοκότητα, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, πυκνότητα, ρουμπινί, σοδειά, σώμα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, υψόμετρο, φιάλη, φρούτο

Η οδυσσεια μιας φιαλης (μυθοπλασια)

Τρ 26-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ο ανήλεος ήλιος πυρώνει τις μικρές χρυσαφένιες κουκκίδες της άμμου, την παραλία και την καρδιά δύο αγοριών για παιχνίδι. Κάστρα λιλιπούτεια υψώνονται μαζί με τη χαρά και τα ξεφωνητά τους, για ν’ αποχαιρετιστούν στη συνέχεια κι ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο του. Τα δύο πιτσιρίκια, αυτόν της μελέτης του φθινόπωρου και όχι μόνο, και…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:750ML, Νέα επισημασμένο με:750ml, Dry, guestblogging, Harslevelu, magnum, Natural, regular, site, Tokaji, Tokay, άγριοι ζυμομύκητες, αμφορέας, αποθήκη, αφιλτράριστος, βαρέλι, βαρέλι πολλαπλής χρήσης, βιολογική καλλιέργεια, βουλοκέρι, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκός, εξέλιξη, ερυθρός, ετικέτα, η οδύσσεια μιας φιάλης, ημίξηρος, θειώδη, θεός Διόνυσος, Καρπάθια όρη, κελλάρι, κρασί, κτήμα Στροφιλιά, λευκός, μυθοπλασία, οινική ταυτότητα, οινοκριτικός, οινολόγος, οινοποιείο, οίνος, παλαίωση, πειραματική οινοποίηση, περιορισμένη παραγωγή, πολυπλοκότητα, ποτήρια, πρωτογενή αρώματα, ροζέ, σοδειά, σοδειά του '17, σπάνιο κρασί, στέμφυλα, συντηρητικά, υαλουργία, φελλός, φιάλη, φυσική εξέλιξη, φυσικός οίνος, φυσικός φελλός, χρώμα, χωρίς θειώδη, ωρίμαση

Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου

Δε 21-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, ανοξείδωτη δεξαμενή, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλια, βιοκλιματικό, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, ετικέτα, ζύμωση, κάβα παλαίωσης, κλίμα, κρασί, κρυοεκχύλιση, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μη αρδευόμενος, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, ορυκτότητα, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ποικιλία, ΠΟΠ Σαντορίνη, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, τρύγος

Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!

Κυ 20-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα,  αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Chardonnay, Grenache Rouge, Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βιοδυναμική, βιολογική αμπελουργία, βιολογικός, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεύθερη είσοδος, ετικέτα, ημιαφρώδες, ημίξηρο, ήπια οινοποίηση, ιθαγενείς ζύμες, κρασί, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοποιείο, οίνος, ΠΓΕ Αττική, πειραματικές οινοποιήσεις, ποικιλία, ποικιλίες, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, σταφύλι, χαμηλά θειώδη, χωρίς θειώδη

Οινοποιειο Νικολου: 150 χρονια ιστοριας συναντουν τις “Ανοιχτες Πορτες”!

Πε 17-Μάι-2018 by 750ml

Όταν αποκτήθηκε ο πρώτος αμπελώνας, το μακρινό 1875(!) από τον κ. Βασίλη Νικολού, μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα έξω από το ιστορικό οινοποιείο. Εντός αυτού όμως, ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, τους πέτρινους τοίχους και τις μεγάλες πέτρινες καμάρες….

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:botanic, brut, pH, sparkling, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, απόσταξη, αφρώδης οίνος, αφρώδης ρετσίνα, γευστικές δοκιμές, γραμμή εμφιάλωσης, ζύμωση, κρασί, ξενάγηση, οινολογία, οινοποιείο, οίνος, παραδοσιακή μέθοδος, περιορισμένη παραγωγή, ρετσίνα, Σαββατιανό, σαμπάνια, φιάλη

Ανοιχτες πορτες στα οινοποιεια της Ελλαδας!

Τε 09-Μάι-2018 by 750ml

Με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, τα συμμετέχοντα οινοποιεία των “Ανοιχτών Πορτών” απ’ όλη την Ελλάδα, μας προσκαλούν να γευτούμε, να διασκεδάσουμε & να πειραματιστούμε οινικά το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:wines of Crete, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Αττικός Αμπελώνας, Βόρειος Ελλάδα, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμός, Δίκτυο οινοποιών Κρήτης, Δρόμοι του κρασιού, ΕΝΟΑΑ, ΕΝΟΑΒΕ, ΕΝΟΑΚΕ, ΕΝΟΑΝΑ, ΕΝΟΑΠ, ένωση οινοπαραγωγών, ένωση οινοποιών, επισκέψιμα οινοποιεία, Κεντρική Ελλάδα, κρασί, ξενάγηση, οινική διαδρομή, οίνοι Βορείου Ελλάδος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οίνος, οινόφιλος, Πελοποννησιακός αμπελώνας, φίλος του κρασιού

Τηνος & Κεφαλονια: οι επομενοι οινικοι σταθμοι της W.S. KAROULIAS

Δε 23-Απρ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι διάσημες πλέον Διαδρομές οίνων, ποτών & γαστρονομίας θα αφήσουν το στίγμα τους σε 2 ακόμη νησιά και θα παράσχουν σεμιναριακή εκπαίδευση σε επαγγελματίες. Πρόκειται να κάνουν στάση σε Τήνο & Κεφαλονιά τέλος Απριλίου και αρχές Μαϊου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και για 3,5 ώρες (15:30-19:00), στον Σταυρό της Τήνου, στην αίθουσα…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αποστάγματα, γαστρονομία, ελεύθερη γευστική δοκιμή, επαγγελματίες, καταναλωτικό κοινό, Κεφαλονιά, κρασί, οίνος, οινόφιλος, ποτά, σεμινάριο, Τήνος, υπεύθυνη κατανάλωση

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme