• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

βιολογική καλλιέργεια

ΕΥΔΟΞΙΑ 2019: SPECIAL ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΕ ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ!

Σα 18-Ιαν-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Εξερευνώντας ενδελεχώς τον ελληνικό αμπελώνα διαπιστώνουμε με ευχαρίστηση τη συνεχή εξέλιξή του. Πρόθεσή μας είναι να ανακαλύψουμε boutique οινοποιεία οικογενειακού χαρακτήρα και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα. Οι δημιουργοί των κρασιών – πολλές φορές άγνωστοι στο ευρύ κοινό – επιχειρούν ενίοτε πρωτότυπες οινοποιήσεις έχοντας παράλληλα μακρόπνοα σχέδια. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:750ml, boutique οινοποιείο, Cabernet Sauvignon, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, Ευδοξία, κρασί, μακρά επίγευση, οινοποιείο Παπαθανασίου, ροζέ τύπου Προβηγκίας

ROSE SYMPHONY: Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ FLORIAN!

Πε 23-Μάι-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Στο Rose Symphony για το οποίο έχουμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση και γευσιγνωστική προσέγγιση, το μονόγραμμα “Φ” στην ετικέτα αιχμαλωτίζει εξαρχής το βλέμμα. Ανάγλυφο, σε ασημί απόχρωση το “Φ” παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα καθώς έχει το σχήμα στενόμακρου αμφορέα. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν του κτήματος Φλόριαν, ενός boutique οινοποιείου που εδρεύει…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:750ml, boutique οινοποιείο, Rose Symphony, Syrah, Αγιωργήτικο, βιολογική καλλιέργεια, Επανομή, Θεσσαλονίκη, κτήμα Φλόριαν, Ξινόμαυρο, ροζέ κρασί

APHRODITE: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!

Τε 13-Φεβ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέχρι σήμερα όλοι οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι ήταν είτε λευκοί είτε ροζέ. Η διαφοροποίηση επίσης αφορούσε το βαθμό γλυκύτητάς τους με τα επίπεδα σακχάρων να ποικίλουν. Το τολμηρό πρώτο βήμα για την παραγωγή κόκκινου αφρώδους οίνου στη χώρα μας ανήκει στο οινοποιείο Έλινος από την Ημαθία. Κι εμείς ως δυναμικό οινικό blog έχουμε τη χαρά…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:Aphrodite, red sparkling wine, αφρώδης οίνος, βιολογική καλλιέργεια, Ημαθία, Μακεδονία, μέθοδος κλειστής δεξαμενής, Μοσχόμαυρο, Ξινόμαυρο, οινοποιείο Έλινος

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ-Β΄ ΜΕΡΟΣ

Σα 25-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Όσοι έχετε επισκεφθεί την Κρήτη, είχατε κατά νου τον οινοτουρισμό ή έστω να απολαύσετε ένα κρασί στον τόπο παραγωγής του; Διευκρινίζω, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής του αλλά εκεί που γεννιέται, στο χώρο που μεταμορφώνεται από μούστο σε κρασί. Μακριά από την πολύβουη πόλη, στα άδυτα κάποιου οινοποιείου που πιθανότατα περιστοιχίζεται από εξοχή και αμπελώνες,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, cellar door only, fieldblends, Sauvignon Blanc, terroir, Βηλάνα, Βιδιανό, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, ήπια φυσική οινοποίηση, θεών γη, θεών δώρα, θραψαθήρι, ισοβαρική μέθοδος εμφιάλωσης, Κοτσιφάλι, κτήμα Πατεριανάκη, κτήμα Στυλιανού, Μαντηλάρι, μελισσινός, Μοσχάτο Σπίνας, συλλέκτες, χωρίς θειώδη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κυ 29-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blanc de noir, boutique οινοποιείο, Pentozali, wines of Crete, ΑΜΕΑ, αμπελώνας, ανοξείδωτη δεξαμενή, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, γηγενείς ποικιλίες, γραμμικοί αμπελώνες, έδαφος, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, μονοποικιλιακό, ξενάγηση, οινική ταυτότητα, οινολόγος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οινοποιείο Κουρκουλού, οινοποίηση, οξύτητα, Πατσός Αμαρίου, πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ποικιλία, Ρέθυμνο, ροζέ κρασί, σοδειά, τρύγος, φιάλη, ωρίμαση

Η οδυσσεια μιας φιαλης (μυθοπλασια)

Τρ 26-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ο ανήλεος ήλιος πυρώνει τις μικρές χρυσαφένιες κουκκίδες της άμμου, την παραλία και την καρδιά δύο αγοριών για παιχνίδι. Κάστρα λιλιπούτεια υψώνονται μαζί με τη χαρά και τα ξεφωνητά τους, για ν’ αποχαιρετιστούν στη συνέχεια κι ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο του. Τα δύο πιτσιρίκια, αυτόν της μελέτης του φθινόπωρου και όχι μόνο, και…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:750ML, Νέα επισημασμένο με:750ml, Dry, guestblogging, Harslevelu, magnum, Natural, regular, site, Tokaji, Tokay, άγριοι ζυμομύκητες, αμφορέας, αποθήκη, αφιλτράριστος, βαρέλι, βαρέλι πολλαπλής χρήσης, βιολογική καλλιέργεια, βουλοκέρι, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκός, εξέλιξη, ερυθρός, ετικέτα, η οδύσσεια μιας φιάλης, ημίξηρος, θειώδη, θεός Διόνυσος, Καρπάθια όρη, κελλάρι, κρασί, κτήμα Στροφιλιά, λευκός, μυθοπλασία, οινική ταυτότητα, οινοκριτικός, οινολόγος, οινοποιείο, οίνος, παλαίωση, πειραματική οινοποίηση, περιορισμένη παραγωγή, πολυπλοκότητα, ποτήρια, πρωτογενή αρώματα, ροζέ, σοδειά, σοδειά του '17, σπάνιο κρασί, στέμφυλα, συντηρητικά, υαλουργία, φελλός, φιάλη, φυσική εξέλιξη, φυσικός οίνος, φυσικός φελλός, χρώμα, χωρίς θειώδη, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme