• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

κόκκινο κρασί

ΚΡΑΣΙ ΤΡΥΓΟΥ 2020 – ΚΡΑΣΙ ΤΡΥΓΟΥ 2019 ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ “Χ”

Πα 30-Οκτ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Ποια ομοιότητα μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο με το κρασί; Δύο από τα μεγαλύτερα πάθη στον πλανήτη συναντιούνται σε μια αυθόρμητη και πρωτότυπη σύγκριση. Ο τίτλος βεβαίως μονοπωλεί το κρασί διότι η “αντιπαλότητα” σχετίζεται με τις διαδοχικές χρονιές που αυτό παρουσιάζεται μπροστά στο οινόφιλο κοινό. Η χρήση της γνωστής σε όλους μας, ποδοσφαιρικής γλώσσας, απλοποιεί…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, beaujolais, Covid-19, nouveau, κόκκινο κρασί, κρασί, νέα σοδειά, οινόφιλος, παγκόσμιο εμπόριο οίνου, πανδημία, ποδόσφαιρο, ποτήρι κρασιού, τρύγος, τρύγος 2020, φρέσκο κρασί

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ: ΕΝΑ ΠΕΤΑΛΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ!

Τρ 25-Ιούν-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

ΠΕΤΑΛΙ… το χιλιοδουλεμένο πετάλι του αργαλειού. Αυτό το όνομα επέλεξε ο οινολόγος Ζαχαρίας Διαμαντάκης για να βαφτίσει τη νέα ετικέτα του κτήματος. Μια λέξη με ιστορία σε βάθος αιώνων. Την εποχή της ενετοκρατούμενης Κρήτης αντηχούσαν υπόκωφα οι πεταλιές από τους αργαλειούς στη μονή Αγίου Αντωνίου. Ιστορική μονή που βρισκόταν στην επαρχία Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου….

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, Decanter, wines of Crete, γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, Κρήτη, Λιάτικο, νέα ετικέτα, οινοποιείο Διαμαντάκη, παλαιά αμπέλια, Πετάλι, Ρέθυμνο, τυπικότητα ποικιλίας, Φορτέτζα

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

Syrah-Paradise can wait…

Τε 27-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Paradise can wait, Syrah, αλκοόλ, αμπελώνες, αρώματα, βαρέλι, βύσσινο, γεύσεις, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, δεξαμενή, δέρμα, εμφιάλωση, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ζωϊκά, ήσυχος οίνος, καπνός, Καρδίτσα, κάψιμο βαρελιών, κόκκινο κρασί, κρασί, κρέας από κυνήγι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, Μεγάλο κρασί, μονοποικιλιακό, μπέϊκον, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, νέα ετικέτα, ξηρός, ξύλο, οινική επικοινωνία, οινοποιείο, οινοποιός, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πικάντικα μπαχαρικά, ποικιλίες, πολυπλοκότητα, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, πυκνότητα, ρουμπινί, σοδειά, σώμα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, υψόμετρο, φιάλη, φρούτο

Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!

Σα 09-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα   Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αγιωργήτικο, αμπελουργός, αμπελώνας, αμπελώνες Μάρκου, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, αποθήκευση, αφιλτράριστο, βαρέλι, βαρέλι δεύτερης χρήσης, βιοδυναμική, βιολογικός, Βραδυανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γκρουπ, διοξείδιο του θείου, ΕΝΟΑΑ, επίγευση, ετικέτα, κάθετη, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Βασιλείου, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μικροοινοποιια Μυλωνά, Μοσχάτο Λήμνου, μούστος, νέα ετικέτα, Νεμέα, ξενάγηση, οικογένεια Γεώργα, οινοπαραγωγός, οινοποιεία, οινοποιείο Γκίκα, οινοποιείο Νικολού, οινοποιός, οινοτουρισμός, οινόφιλος, παλαίωση, πολυπλοκότητα, Σαββατιανό, Σπάτα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, φιάλη, χαμηλά θειώδη, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

“Ανοιχτες Πορτες 2018”: 8+1 λογοι για να πατε στο οινοποιειο Γκικα!

Σα 19-Μάι-2018 by 750ml

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στο οινοποιείο Γκίκα που εδρεύει στα Σπάτα. Σαββατοκύριακο με επιλογές ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, για άνδρες & γυναίκες και φυσικά για τους φίλους του ποιοτικού κρασιού. Γευσιγνωσίες συνοδεία picnic & barbeque! 8 λόγοι για να συμμετάσχετε ενεργά στην πανευρωπαϊκή γιορτή του κρασιού, όντας εντός Αθηνών! (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω). Επιπρόσθετος λόγος…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:barbeque, blend, magnum, Merlot, Pine Forest, ακυκλοφόρητη, Ανοιχτές Πόρτες, βαρέλι δεύτερης χρήσης, Βραδυανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, διαγωνισμός φωτογραφίας, εκδηλώσεις, ΕΝΟΑΑ, κόκκινο κρασί, κρασί, νέα ετικέτα, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποιείο Γκίκα, οινοποίηση, οξύτητα, ποικιλίες, σπάνια ερυθρή ποικιλία, σώμα, φιάλη, χαρμάνι

Μεταγγιση κοκκινων κρασιων: ποτε χρειαζεται & ποτε οχι

Σα 05-Μάι-2018 by 750ml

Η μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού σε καράφα, πριν το σερβίρισμά του στα ποτήρια, ενδείκνυται για συγκεκριμένους τύπους κρασιού. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων σχετικά με τη μετάγγιση, είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό κόκκινο κρασί που έχει παλαιωθεί σε βαρέλι πρώτης χρήσης άνω των 18 μηνών και στη συνέχεια σε φιάλη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:18 μήνες, 8 ευρώ, super market, αγορά, ανθοκυάνες, απόλαυση του κρασιού, αρώματα, βαρέλι πρώτης χρήσης, ίζημα, καράφα, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, μετάγγιση, νεαρό κρασί, οινοπαραγωγός, οξείδωση, οξυγόνο, παλαιωμένο, παλαίωση, παλιό κρασί, ποτήρια, σερβίρισμα, στυφό, συμπυκνωμένο κρασί, τανίνες, τιμή, τρύγος, φιάλη, φυσικές χρωστικές

“Ελλαδα, Γιορτη, Γευσεις” & κρασι!

Τε 02-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι ευκαιρίες γευστικής δοκιμής ποιοτικών οίνων δεν λείπουν ούτε το Μάϊο! Πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση στα τέλη Μαϊου (26-27/5/18) τις “Ανοιχτές Πόρτες” που βρίσκει ανταπόκριση στα περισσότερα οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα, έχουμε μία ακόμα πρόταση, την  «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018», με διοργανωτή το «Αθηνόραμα». Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:187ml, Chardonnay, street food, αθηνόραμα, Ανοιχτές Πόρτες, αποστάγματα, Ασύρτικο, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, ΕΟΣ Σάμου, Ευάμπελος Γη, ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Μουσών, λευκό κρασί, μαλαγουζιά, μαύρο Μεσενικόλα, μονοποικιλιακό, Μούχταρο, Νεμέα, οινοποιείο, οινοποιείο Καραμήτρου, οινοποιείο Φράγκου, οινοποιός, Ροδίτης, ροζέ κρασί, Σάμος, Σαντορίνη, συνεταιρισμός, Τεχνόπολη, τοπική ποικιλία, φεστιβάλ

Αρκει μια μονο γουλια οταν δοκιμαζουμε το πρωτο κρασι;

Κυ 15-Απρ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Όταν δοκιμάζουμε το πρώτο κρασί κάθε φορά, είτε λευκό, είτε κόκκινο, να μην ξεχνάμε ότι για να το κρίνουμε σωστά, θα πρέπει να το βάλουμε στο στόμα μας 3 με 4 φορές οπωσδήποτε. Μία μόνο γουλιά θα μας παραπλανήσει γευστικά, είτε πρόκειται για την αρχή μιας γευστικής δοκιμής, είτε για το πρώτο σερβίρισμα κρασιού στο…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, εστιατόριο, κόκκινο κρασί, κρασί, λευκό κρασί, οξύτητα, τανίνες

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme