• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

οινοποίηση

SAUVIGNON BLANC ’18 VS SAUVIGNON BLANC FUME ’18

Πα 17-Απρ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Ποια σχέση θα μπορούσε να έχει η γεωμετρία με μια γευσιγνωσία; Οι όροι “κάθετη” και “οριζόντια” βρίσκουν εφαρμογή στον τίτλο των πιο συναρπαστικών γευστικών δοκιμών κρασιού & masterclass. Κρασιά διαφορετικής σοδειάς για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιες πρακτικές οινοποίησης αποτελούν μια κάθετη γευσιγνωσία. Οριζόντια γευσιγνωσία κάνουμε με κρασιά της ίδιας σοδειάς που όμως έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Λευκό, Νέα επισημασμένο με:750ml, Sauvignon Blanc, Sauvignon Blanc fume, terroir, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, κρασί, κτήμα Φλόριαν, Μακεδονία, οινοποίηση, οριζόντια γευσιγνωσία, σοδειά

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κυ 29-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blanc de noir, boutique οινοποιείο, Pentozali, wines of Crete, ΑΜΕΑ, αμπελώνας, ανοξείδωτη δεξαμενή, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, γηγενείς ποικιλίες, γραμμικοί αμπελώνες, έδαφος, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, μονοποικιλιακό, ξενάγηση, οινική ταυτότητα, οινολόγος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οινοποιείο Κουρκουλού, οινοποίηση, οξύτητα, Πατσός Αμαρίου, πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ποικιλία, Ρέθυμνο, ροζέ κρασί, σοδειά, τρύγος, φιάλη, ωρίμαση

3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τρ 22-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Franc, Grenache, Merlot, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλι, βιολογική καλλιέργεια, γευστική δοκιμή, γραμμικοί αμπελώνες, ελεύθερη είσοδος, ΕΝΟΑΑ, ετικέτα, ζύμες εμπορίου, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Εύοινος, λευκό κρασί, Μαρκόπουλο, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποιείο Παναγιώτου, οινοποίηση, ποικιλίες, ρετσίνα, ροζέ κρασί, Σαββατιανό, Σπάτα, στρεμματικές αποδόσεις, τρέχουσα σοδειά, τρύγος, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου

Δε 21-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, ανοξείδωτη δεξαμενή, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, βαρέλια, βιοκλιματικό, γευσιγνωσία, γευστικές δοκιμές, ελεγχόμενη θερμοκρασία, ετικέτα, ζύμωση, κάβα παλαίωσης, κλίμα, κρασί, κρυοεκχύλιση, κτήμα Παπαγιαννάκου, λευκό κρασί, μη αρδευόμενος, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, ορυκτότητα, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ποικιλία, ΠΟΠ Σαντορίνη, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, τρύγος

Ανοιχτες Πορτες ’18: Τι (επιπλεον) θα απολαυσουμε στην Οινοτρια Γη!

Κυ 20-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις Ανοιχτές Πόρτες 2018 το κτήμα Οινότρια Γη. Με έδρα το Καπανδρίτι, μια ανάσα από την Αθήνα, οι οινόφιλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν με ελεύθερη είσοδο από τις 11:00 έως τις 16:00 στους χώρους του πολύ ιδιαίτερου μουσείου οίνου και να δοκιμάσουν τα κρασιά του κτήματος. Σύμφωνα με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Chateau, Julia Merlot, Merlot, Michel Rolland, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπέλι, αμπελοτόπι, Ανοιχτές Πόρτες, αποστάγματα, αργιλώδες, βιολογική γεωργία, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, ελεύθερη είσοδος, εμφιάλωση, επίγευση, ετικέτα, κρασί, Κώστα Λαζαρίδη, μονοποικιλιακό, μουσείο οίνου, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποίηση, Οινότρια Γη, παλαίωση, ΠΓΕ Αττική, ποικιλίες, πολυπλοκότητα, στρεμματικές αποδόσεις, τανίνες, τρύγος, υψόμετρο

“Ανοιχτες Πορτες 2018”: 8+1 λογοι για να πατε στο οινοποιειο Γκικα!

Σα 19-Μάι-2018 by 750ml

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στο οινοποιείο Γκίκα που εδρεύει στα Σπάτα. Σαββατοκύριακο με επιλογές ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, για άνδρες & γυναίκες και φυσικά για τους φίλους του ποιοτικού κρασιού. Γευσιγνωσίες συνοδεία picnic & barbeque! 8 λόγοι για να συμμετάσχετε ενεργά στην πανευρωπαϊκή γιορτή του κρασιού, όντας εντός Αθηνών! (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω). Επιπρόσθετος λόγος…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:barbeque, blend, magnum, Merlot, Pine Forest, ακυκλοφόρητη, Ανοιχτές Πόρτες, βαρέλι δεύτερης χρήσης, Βραδυανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, διαγωνισμός φωτογραφίας, εκδηλώσεις, ΕΝΟΑΑ, κόκκινο κρασί, κρασί, νέα ετικέτα, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποιείο Γκίκα, οινοποίηση, οξύτητα, ποικιλίες, σπάνια ερυθρή ποικιλία, σώμα, φιάλη, χαρμάνι

Η πρωτη οινοποιηση Pinot Noir rosé στην Ελλαδα ειναι γεγονος!

Τρ 15-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι αποτελεί την πρώτη οινοποίηση Pinot Noir rosé στην Ελλάδα, (ξηρός, ήσυχος οίνος), δίνει μια διαφορετική διάσταση σε ό,τι έχει δοκιμαστεί έως τώρα στον Ελληνικό Αμπελώνα. Τολμηρό εγχείρημα, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά τις δυνατότητές του αν δεν τολμήσει… Κι εμείς που το δοκιμάσαμε πρώτοι και είχαμε την αποκλειστικότητα της πρώτης δημοσίευσης της ετικέτας…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Pinot Noir, άγουρο αχλάδι, αγριόμηλο, απεριτίφ, αρωματικά χαρακτηριστικά, βρεγμένα φύλλα, γευσιγνωσία, γευσιγνωστική σημείωση, δάκρυα, διαύγεια, έδαφος, ελληνικός αμπελώνας, ένταση γεύσης, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ήσυχος οίνος, ιλυοαργιλώδες, κόκκινα φρούτα, κόκκινο μήλο, κρασί, κρυοεκχύλιση, ντελικάτα αρώματα, ξηρός, ξηρός πάγος, οινοποίηση, οξυγόνο, οξύτητα, ποικιλία, πράσινα φρούτα, πρώτη δημοσίευση, ρόδι, ροζέ κρασί, σομόν, στέμφυλα, σώμα, τρύγος, τσάι, υψόμετρο, φραγκοστάφυλο, φράουλα, φυτικότητα

“Ανοιχτες Πορτες” για τη μικροοινοποιια Μυλωνα

Δε 14-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Η μικροοινοποιία Μυλωνά, ως μέλος της ΕΝΟΑΑ (Ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής), πρόκειται να συμμετάσχει στις “Ανοιχτές Πόρτες 2018”. Συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Μαίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, θα δέχεται επισκέπτες, στους οποίους θα παρέχει ξεναγήσεις, καθώς και γευστική δοκιμή όχι μόνο των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς, αλλά και παλαιότερων ετών! Η μικροοινοποιία Μυλωνά,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αηδάνι, αμμοαργιλώδη, αμπελουργική ζώνη, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, άρδευση, ασβεστόλιθος, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, γευστικές δοκιμές, εδαφολογική σύσταση, έδαφος, ΕΝΟΑΑ, ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής, ετήσια παραγωγή, ετικέτα, Κερατέα, κιλά ανά στρέμμα, κλίμα, κρασί, Λημνιώνα, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μεσόγεια, μικρές στρεμματικές αποδόσεις, μικροοινοποιϊα, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποίηση, ορυκτά, πετρώδες, πήλινοι αμφορείς, ποικιλία, Σαββατιανό, στρεμματικές αποδόσεις, σχιστόλιθος, τρέχουσα σοδειά, υψόμετρο, φιάλη

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete WSPC Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας χωρίς θειώδη

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2023 750ml on the Foodie Pro Theme