Οι “Ανοιχτές Πόρτες” ως μία από τις πολυαναμενόμενες γιορτές του κρασιού, αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό που υποστηρίζεται από όλες τις ενώσεις οινοποιών της Ελλάδας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Μαϊου εντός των φιλόξενων οινοποιείων και ενίοτε δίπλα στους καταπράσινους αμπελώνες. Εμείς σας παρουσιάζουμε 7 οινοποιεία με πρωτότυπες, διαδραστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες,…
Ανοιχτές Πόρτες
ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΑΠΟ ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Δεν θα φεύγαμε από την Κρήτη εάν πρώτα δεν σας αποκαλύπταμε μία ακόμη καινούρια ετικέτα που βασίζεται αποκλειστικά στην πολλά υποσχόμενη γηγενή λευκή ποικιλία Βιδιανό. Ποικιλία που αγαπάει το βαρέλι, με μεγάλη δυναμική είτε μόνη της είτε σε blend και ολοένα διασημότερη εκτός συνόρων. Εξερευνώνται οι δυνατότητές της από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς και όχι μόνο. Ετικέτα της…
Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!
Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…
Το (νομιμο) σκονακι για τις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Καθώς πλησιάζουμε στο πλέον πολυαναμενόμενο Σαββατοκύριακο της φετινής χρονιάς – και είναι βεβαίως αυτό των “Ανοιχτών Πορτών”, της πανευρωπαϊκής γιορτής του κρασιού, έχουμε, ως συνήθως, έναν ευχάριστο προβληματισμό… Σε ποια οινοποιεία θέλουμε να πάμε – ή πιο εύστοχα – ποια προλαβαίνουμε να επισκεφθούμε; Οι εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες, οι γευσιγνωσίες επίσης αλλά ο χρόνος περιορισμένος…
3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…
Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου
Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…
Ανοιχτες Πορτες ’18: Τι (επιπλεον) θα απολαυσουμε στην Οινοτρια Γη!
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις Ανοιχτές Πόρτες 2018 το κτήμα Οινότρια Γη. Με έδρα το Καπανδρίτι, μια ανάσα από την Αθήνα, οι οινόφιλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν με ελεύθερη είσοδο από τις 11:00 έως τις 16:00 στους χώρους του πολύ ιδιαίτερου μουσείου οίνου και να δοκιμάσουν τα κρασιά του κτήματος. Σύμφωνα με…
Οικογενεια Γεωργα: “Ανοιχτες Πορτες” & 20 χρονια βιολογικης αμπελουργιας!
Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα, αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται. Το πρόγραμμα έχει…
“Ανοιχτες Πορτες 2018”: 8+1 λογοι για να πατε στο οινοποιειο Γκικα!
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα λάβει χώρα στο οινοποιείο Γκίκα που εδρεύει στα Σπάτα. Σαββατοκύριακο με επιλογές ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, για άνδρες & γυναίκες και φυσικά για τους φίλους του ποιοτικού κρασιού. Γευσιγνωσίες συνοδεία picnic & barbeque! 8 λόγοι για να συμμετάσχετε ενεργά στην πανευρωπαϊκή γιορτή του κρασιού, όντας εντός Αθηνών! (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω). Επιπρόσθετος λόγος…
Η Αναστασια Φραγκου μας υποδεχεται στις Ανοιχτες Πορτες 2018
Το οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες 2018, το Σάββατο 26 Μαϊου. Από τις 11:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και ξεναγήσεις στο οινοποιείο. Η σημασία του αμπελώνα στο κρασί Από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα, κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου, είναι η ελεγχόμενη…