• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

γευστική δοκιμή

SAUVIGNON BLANC ’18 VS SAUVIGNON BLANC FUME ’18

Πα 17-Απρ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Ποια σχέση θα μπορούσε να έχει η γεωμετρία με μια γευσιγνωσία; Οι όροι “κάθετη” και “οριζόντια” βρίσκουν εφαρμογή στον τίτλο των πιο συναρπαστικών γευστικών δοκιμών κρασιού & masterclass. Κρασιά διαφορετικής σοδειάς για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιες πρακτικές οινοποίησης αποτελούν μια κάθετη γευσιγνωσία. Οριζόντια γευσιγνωσία κάνουμε με κρασιά της ίδιας σοδειάς που όμως έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Λευκό, Νέα επισημασμένο με:750ml, Sauvignon Blanc, Sauvignon Blanc fume, terroir, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, κρασί, κτήμα Φλόριαν, Μακεδονία, οινοποίηση, οριζόντια γευσιγνωσία, σοδειά

ΤΑ 7 “ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Δε 16-Μαρ-2020 by Δημήτρης Περισοράτης

Σε μια περίοδο ανησυχίας και έντονου προβληματισμού για την παγκόσμια υγεία εξαιτίας του κορωνοϊού, η οργανωμένη γευσιγνωσία του κρασιού δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλες σχεδόν οι σημαντικές εκθέσεις κρασιού ανά τον κόσμο αναβλήθηκαν. Στη χώρα μας οι υπεύθυνοι των εκθέσεων Οινόραμα και Food Expo (Oenotelia) ανακοίνωσαν νέες ημερομηνίες. Οι ημέρες διεξαγωγής τους είναι 3-5 Μαϊου και…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, drop stop, Food expo, Oenotelia, Prowein, wine service, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, εκθέσεις κρασιού, καράφα, κορωνοϊός, κρασί, κρασί παλαίωσης, μικρόβια, οινολόγος, οινοποιός, Οινόραμα, οινόφιλος, ποτήρια, υγιεινή, φιάλη

ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Τε 19-Ιούν-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι με κύριο άξονα τη γνώση και την εμπειρία. Εμείς συμπληρώνουμε ότι η συστηματική έρευνα, ο πειραματισμός και η έμπνευση για δημιουργία αποτελούν τη μαγιά κάθε νέας προσπάθειας. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το όραμα νέων ανθρώπων που επιχειρούν κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα έως τώρα…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, liqueur d' expedition, liqueur de tirage, αφρώδης οίνος, γευστική δοκιμή, ΕΝΟΑΑ, ζυμομύκητες, καινοτομία, Μανδηλαριά, οινοποιείο Νικολού, παραδοσιακή μέθοδος, πειραματικές οινοποιήσεις, πτυχιακή εργασία, Σαββατιανό

STREET FOOD FESTIVAL ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΣΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Πε 02-Μάι-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Στην πόλη της Χαλκίδας διοργανώνεται για πρώτη φορά φεστιβάλ street food και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου. Από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιούνται workshops ανοιχτά στο κοινό με συμμετοχή γνωστών σεφ. Το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί δεν θα μπορούσε να λείψει! Ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές, επιμορφωτικά…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:street food festival, wine and food pairing, γευστική δοκιμή, κρασί, κτήμα Σαμπάνη, οινοποιείο Λύκος, Χαλκίδα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BAZAAR ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τε 19-Δεκ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Από 21 έως 24 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί bazaar στο χώρο του Myrtillo στους Αμπελόκηπους με συμμετοχή 8 οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα. Εμείς ως δυναμικό οινικό blog θα είμαστε ο χορηγός επικοινωνίας. Δίνεται εξαρχής η δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να δοκιμάσουν άνω των 20 ετικετών ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού. Την ελεύθερη γευστική δοκιμή θα πλαισιώσουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:bazaar, Myrtillo, Γαία οινοποιητική, γευστική δοκιμή, Ιδαία οινοποιητική, κτήμα Αβαντίς, κτήμα Βουρβουκέλη, κτήμα κυρ Γιάννη, κτήμα Μπαραφάκα, κτήμα Χαρλαύτη, οινοποιείο Διγενάκης

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ: ΚΡΑΣΙ ΣΤΑ DUTY FREE SHOPS

Πα 23-Νοέ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Είτε ταξιδεύουμε εντός μιας χώρας είτε εκτός αυτής, η τελευταία αγοραστική εμπειρία σίγουρα δεν είναι μόνο οι ανέμελες βόλτες στο κέντρο της πόλης. Η τελευταία ευκαιρία να έρθουμε σ’ επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα ενός τόπου είναι λίγο πριν μπούμε στο αεροπλάνο. Τα ελληνικά καταστήματα αφορολόγητων ειδών αποτελούν κοινό σημείο συνάντησης χιλιάδων ταξιδιωτών διαφόρων…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, Dufry AG, hellenic duty free shops, last minute shops, wine dispenser, αεροδρόμιο, γευστική δοκιμή, Ελλάδα, ελληνικός αμπελώνας, Ευρωπαϊκή Ένωση, κρασί, ταξιδιώτης, τοπική οινική ταυτότητα

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

Η Ευρωπαικη πολη του κρασιου ειναι… το Ρεθυμνο!

Πε 28-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στον Κρητικό Αμπελώνα να αναδείξει τα οινικά διαμάντια του ενώπιον της Ευρώπης και μάλιστα εντός έδρας! Αφορμή η ανακήρυξη του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Το γεγονός ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα διατηρήσει τούτη την σημαντικότατη διάκριση, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:wine blogger, wines of Crete, Zazazu, αμπελώνας, γαστρονομία, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γηγενείς, Γιορτή Κρητικής διατροφής, διεθνείς ποικιλίες, Δίκτυο οινοποιών Κρήτης, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού, Ευρωπαϊκό δίκτυο οινοπαραγωγών πόλεων Recevin, Ιδαία οινοποιητική, κρασί, Κρήτη, Κρητική διατροφή, Κρητικός αμπελώνας, κτήμα Πατεριανάκη, κτήμα Τοπλού, Μίνως Μηλιαράκη, οινική επικοινωνία, οινοδημοσιογράφος, οινοποιείο, οινοποιείο Αγγελάκη, οινοποιείο Αλεξάκη, οινοποιείο αφοί Στραταριδάκη, οινοποιείο Γαβαλά, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Διγενάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποιείο Ευφροσύνη, οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, οινοποιείο Καραβιτάκη, οινοποιείο Κλάδου, οινοποιείο Λυραράκη, οινοποιείο Μανουσάκη, οινοποιείο Μπουτάρη, οινοποιείο Ντουράκη, οινοποιείο Παρασκευάς, οινοποιείο Στυλιανού, οινοποιείο Τιτάκη, οίνος, οινοτουρισμός, οινόφιλος, ποικιλία, ποτήρι γευσιγνωσίας, Ρέθυμνο, ρους οινοποιϊα Ταμιωλάκη, σοδειά, Φορτέτζα

Syrah-Paradise can wait…

Τε 27-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Paradise can wait, Syrah, αλκοόλ, αμπελώνες, αρώματα, βαρέλι, βύσσινο, γεύσεις, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, δεξαμενή, δέρμα, εμφιάλωση, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ζωϊκά, ήσυχος οίνος, καπνός, Καρδίτσα, κάψιμο βαρελιών, κόκκινο κρασί, κρασί, κρέας από κυνήγι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, Μεγάλο κρασί, μονοποικιλιακό, μπέϊκον, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, νέα ετικέτα, ξηρός, ξύλο, οινική επικοινωνία, οινοποιείο, οινοποιός, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πικάντικα μπαχαρικά, ποικιλίες, πολυπλοκότητα, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, πυκνότητα, ρουμπινί, σοδειά, σώμα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, υψόμετρο, φιάλη, φρούτο

Η οδυσσεια μιας φιαλης (μυθοπλασια)

Τρ 26-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ο ανήλεος ήλιος πυρώνει τις μικρές χρυσαφένιες κουκκίδες της άμμου, την παραλία και την καρδιά δύο αγοριών για παιχνίδι. Κάστρα λιλιπούτεια υψώνονται μαζί με τη χαρά και τα ξεφωνητά τους, για ν’ αποχαιρετιστούν στη συνέχεια κι ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο του. Τα δύο πιτσιρίκια, αυτόν της μελέτης του φθινόπωρου και όχι μόνο, και…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:750ML, Νέα επισημασμένο με:750ml, Dry, guestblogging, Harslevelu, magnum, Natural, regular, site, Tokaji, Tokay, άγριοι ζυμομύκητες, αμφορέας, αποθήκη, αφιλτράριστος, βαρέλι, βαρέλι πολλαπλής χρήσης, βιολογική καλλιέργεια, βουλοκέρι, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκός, εξέλιξη, ερυθρός, ετικέτα, η οδύσσεια μιας φιάλης, ημίξηρος, θειώδη, θεός Διόνυσος, Καρπάθια όρη, κελλάρι, κρασί, κτήμα Στροφιλιά, λευκός, μυθοπλασία, οινική ταυτότητα, οινοκριτικός, οινολόγος, οινοποιείο, οίνος, παλαίωση, πειραματική οινοποίηση, περιορισμένη παραγωγή, πολυπλοκότητα, ποτήρια, πρωτογενή αρώματα, ροζέ, σοδειά, σοδειά του '17, σπάνιο κρασί, στέμφυλα, συντηρητικά, υαλουργία, φελλός, φιάλη, φυσική εξέλιξη, φυσικός οίνος, φυσικός φελλός, χρώμα, χωρίς θειώδη, ωρίμαση

  • Σελίδα 1
  • Σελίδα 2
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μαλαγουζιά μικροί οινοποιοί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2025 750ml on the Foodie Pro Theme

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.ΕΝΤΑΞΕΙΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ