Την τελευταία δεκαετία διακρίνουμε στη χώρα μας αξιόλογες προσπάθειες στον αμπελοοινικό τομέα παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Παράγοντας της επιτυχίας δεν είναι μόνο το επιχειρηματικό πνεύμα αλλά η ανάδειξη του terroir και κυρίως οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την ετικέτα. Ένα νέο οινοποιείο με στόχους και όραμα είναι το Domaine Agrovision στη Χαλκιδική. Μια…
λευκό κρασί
Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ
Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…
ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΑΠΟ ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Δεν θα φεύγαμε από την Κρήτη εάν πρώτα δεν σας αποκαλύπταμε μία ακόμη καινούρια ετικέτα που βασίζεται αποκλειστικά στην πολλά υποσχόμενη γηγενή λευκή ποικιλία Βιδιανό. Ποικιλία που αγαπάει το βαρέλι, με μεγάλη δυναμική είτε μόνη της είτε σε blend και ολοένα διασημότερη εκτός συνόρων. Εξερευνώνται οι δυνατότητές της από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς και όχι μόνο. Ετικέτα της…
Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!
Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…
3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…
Ανοιχτες Πορτες στο Οινοποιειο Παπαγιαννακου
Με γευστικές δοκιμές των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και 3 ξεναγήσεις ανά ημέρα, θα μπορούν οι επισκέπτες οινόφιλοι να συνδυάσουν τη Σαββατιάτικη ή/και Κυριακάτικη εξόρμησή τους, στο εντυπωσιακό κτήμα Παπαγιαννάκου, στα πλαίσια των φετινών Ανοιχτών Πορτών. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00. Ωράριο ξεναγήσεων: 12:00, 14:00, 16:00 Επιπλέον δραστηριότητα για όλους την…
Ηγεμονικη προσκληση για τις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Και φέτος το Κτήμα Βασιλείου, θα συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων, στην καθιερωμένη πια, πανευρωπαϊκή εκδήλωση. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Μαίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο στο οινοποιείο που βρίσκεται στο Κορωπί, θα ταξιδέψουμε γευστικά και αρωματικά δοκιμάζοντας ιδιαίτερες ετικέτες όπως…
“Ελλαδα, Γιορτη, Γευσεις” & κρασι!
Οι ευκαιρίες γευστικής δοκιμής ποιοτικών οίνων δεν λείπουν ούτε το Μάϊο! Πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση στα τέλη Μαϊου (26-27/5/18) τις “Ανοιχτές Πόρτες” που βρίσκει ανταπόκριση στα περισσότερα οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα, έχουμε μία ακόμα πρόταση, την «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018», με διοργανωτή το «Αθηνόραμα». Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών…
Αρκει μια μονο γουλια οταν δοκιμαζουμε το πρωτο κρασι;
Όταν δοκιμάζουμε το πρώτο κρασί κάθε φορά, είτε λευκό, είτε κόκκινο, να μην ξεχνάμε ότι για να το κρίνουμε σωστά, θα πρέπει να το βάλουμε στο στόμα μας 3 με 4 φορές οπωσδήποτε. Μία μόνο γουλιά θα μας παραπλανήσει γευστικά, είτε πρόκειται για την αρχή μιας γευστικής δοκιμής, είτε για το πρώτο σερβίρισμα κρασιού στο…