Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι φετινές “Ανοιχτές Πόρτες“ για το οικογενειακό οινοποιείο Γεώργα στα Σπάτα, αφού συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 20 ετών βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης! Η οικογένεια Γεώργα υιοθετεί φυσικό τρόπο βιολογικής καλλιέργειας του σταφυλιού και μέσω αβίαστης οινοποίησης παράγει κρασί που διατηρεί τα φυσικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας από την οποία προέρχεται.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 26 Μαϊου: Γευστικές περιπλανήσεις στις ετικέτες της Οικογένειας, ώρες 12:00 – 15:00
Κυριακή 27 Μαϊου: Αμπελώνας Σπάτων – Γιορτή στο αμπέλι για τα 20 Χρόνια βιολογικής αμπελουργίας & οινοποίησης
- Ξενάγηση στον βιολογικό αμπελώνα και αναφορά στη βιοδυναμική (12:30-13:30)
- Ιστορική αναδρομή στην οινική πορεία της Οικογένειας – οι κύριοι σταθμοί τις δυο τελευταίες δεκαετίες (14:30 – 16:00)
- Γευστικές δοκιμές ιδιαίτερων οινοποιήσεων, συνοδευτικοί μεζέδες & τραγούδι (13:00 – 17:00)
Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (email info@geowines.gr) μέχρι την Παρασκευή 25/5
Σημείωμα του οινοποιού – Χρήσιμος Εξοπλισμός
Για να απολαύσετε τη γιορτή – που είναι υπαίθρια- αφού γίνεται στον αμπελώνα, κάτω από ένα μεγάλο πεύκο, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να έχετε:
Προστασία από τον ήλιο, καπέλο/γυαλιά ηλίου
ζακετάκι για τη σκιά
μπουκάλι με νερό
καθισματάκι υπαίθρου / μαξιλάρι / στρωσίδια
Στον υπαίθριο χώρο θα βρείτε δροσιστική βιολογική γρανίτα σταφυλιού, χυμούς και μικρομεζέδες. Μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας για να το απολαύσετε με την παρέα σας.
Πληροφορίες για τις ποικιλίες οίνου & τα προϊόντα από σταφύλι
Στους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας Γεώργα, στα Μεσόγεια Αττικής, στα Σπάτα και στη Ραφήνα, καλλιεργούνται βιοδυναμικά οι ποικιλίες:
Σαββατιανό, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Chardonnay.
Αγιωργήτικο, Μανδηλαριά, Syrah και Merlot.
Στις σύγχρονες οινοποιητικές εγκαταστάσεις παραγωγής, μπορεί κάποιος να γνωρίσει από κοντά τις ήπιες τεχνικές οινοποίησης -λιγότερο γνωστές ως οργανική οινοποίηση- με τις οποίες αποφεύγονται πολύπλοκες επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών. Επίσης μπορεί να δοκιμάσει απευθείας από το βαρέλι νέα κρασιά και μικρές πειραματικές οινοποιήσεις, που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει, αλλά και νωπά συμπυκνώματα, πετιμέζι και χυμό σταφυλιού 100% φυσικό, αφιλτράριστο, παστεριωμένο, χωρίς συντηρητικά, ζάχαρη ή χρωστικές.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε την ετικέτα: Βιολογικό ροζέ, ημίξηρο, ημιαφρώδες, “Φλερτ”, ΠΓΕ Αττική. Ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Merlot και Grenache Rouge. Με χρήση άγριων ιθαγενών ζυμών, με χαμηλά θειώδη. Προϊόν ήπιας οινοποίησης, αναδεικνύει ιδανικά τον χαρακτήρα των ποικιλιών. Πίνεται φρέσκο και δροσερό (8-10 βαθμούς).
Βιολογικός Οίνος- Οργανισμός πιστοποίησης: ΔΗΩ
Πληροφορίες οινοποιείου
Ρήγα Φεραίου 6
Σπάτα 190 04
τηλ. 210 66 30 136
κιν. 697 797 52 22