• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

κρασί

Η Αναστασια Φραγκου μας υποδεχεται στις Ανοιχτες Πορτες 2018

Σα 19-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες 2018, το Σάββατο 26 Μαϊου. Από τις 11:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές ετικετών της τρέχουσας σοδειάς και ξεναγήσεις στο οινοποιείο. Η σημασία του αμπελώνα στο κρασί Από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα, κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του οινοποιείου, είναι η ελεγχόμενη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Syrah, Αγιωργήτικο, αμπελώνας, Αναστασία Φράγκου, Ανοιχτές Πόρτες, γευστική δοκιμή, διαγωνισμοί οίνου, ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, ετικέτα, κλίμα, κρασί, μαλαγουζιά, Μεσογαία, μικροκλίμα, μονοποικιλιακό, Νέυλης, ξεναγήσεις, οινοποιείο, Πικέρμι, ποικιλία, Σαββατιανό, Σπάτα, τρέχουσα σοδειά, φιάλη

Ανοιχτες Πορτες 2018: με Αμπελωνες Μαρκου… χωρις SO2!

Πα 18-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, SO2, Syrah, Trebbiano, Αγιωργήτικο, Αθήρι, αμπελώνες Μάρκου, Ανοιχτές Πόρτες, Ασύρτικο, βιολογική γεωργία, γευστικές δοκιμές, κλέφτες, κρασί, μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, ξενάγηση, οινοποιείο, πίνεται φρέσκο, ποικιλίες, Ροδίτης, Σαββατιανό, τρέχουσα σοδειά, φελλόδεντρο, φελλός, φυσικός οίνος, χωρίς θειώδη

Οινοποιειο Νικολου: 150 χρονια ιστοριας συναντουν τις “Ανοιχτες Πορτες”!

Πε 17-Μάι-2018 by 750ml

Όταν αποκτήθηκε ο πρώτος αμπελώνας, το μακρινό 1875(!) από τον κ. Βασίλη Νικολού, μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα έξω από το ιστορικό οινοποιείο. Εντός αυτού όμως, ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, τους πέτρινους τοίχους και τις μεγάλες πέτρινες καμάρες….

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:botanic, brut, pH, sparkling, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, απόσταξη, αφρώδης οίνος, αφρώδης ρετσίνα, γευστικές δοκιμές, γραμμή εμφιάλωσης, ζύμωση, κρασί, ξενάγηση, οινολογία, οινοποιείο, οίνος, παραδοσιακή μέθοδος, περιορισμένη παραγωγή, ρετσίνα, Σαββατιανό, σαμπάνια, φιάλη

Ηγεμονικη προσκληση για τις Ανοιχτες Πορτες 2018!

Τε 16-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Και φέτος το Κτήμα Βασιλείου, θα συμμετάσχει στις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων, στην καθιερωμένη πια, πανευρωπαϊκή εκδήλωση. Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Μαίου 2018, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο στο οινοποιείο που βρίσκεται στο Κορωπί, θα ταξιδέψουμε γευστικά και αρωματικά δοκιμάζοντας ιδιαίτερες ετικέτες όπως…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Grand Reserve, HGEMON, Αγιωργήτικο, Ανοιχτές Πόρτες, αρωματική εξέλιξη, αφιλτράριστο, βαρέλια, βιολογικός αμπελώνας, γευστικές δοκιμές, ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής, ζύμωση, Ηγεμών, κρασί, κτήμα Βασιλείου, κτήμα Νέμειον, λευκό κρασί, Μεγάλη Νεμέα, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξεναγήσεις, οινοποιείο, παλαίωση, Σαββατιανό Fume, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, ωρίμαση

Η πρωτη οινοποιηση Pinot Noir rosé στην Ελλαδα ειναι γεγονος!

Τρ 15-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι αποτελεί την πρώτη οινοποίηση Pinot Noir rosé στην Ελλάδα, (ξηρός, ήσυχος οίνος), δίνει μια διαφορετική διάσταση σε ό,τι έχει δοκιμαστεί έως τώρα στον Ελληνικό Αμπελώνα. Τολμηρό εγχείρημα, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά τις δυνατότητές του αν δεν τολμήσει… Κι εμείς που το δοκιμάσαμε πρώτοι και είχαμε την αποκλειστικότητα της πρώτης δημοσίευσης της ετικέτας…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Pinot Noir, άγουρο αχλάδι, αγριόμηλο, απεριτίφ, αρωματικά χαρακτηριστικά, βρεγμένα φύλλα, γευσιγνωσία, γευσιγνωστική σημείωση, δάκρυα, διαύγεια, έδαφος, ελληνικός αμπελώνας, ένταση γεύσης, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ήσυχος οίνος, ιλυοαργιλώδες, κόκκινα φρούτα, κόκκινο μήλο, κρασί, κρυοεκχύλιση, ντελικάτα αρώματα, ξηρός, ξηρός πάγος, οινοποίηση, οξυγόνο, οξύτητα, ποικιλία, πράσινα φρούτα, πρώτη δημοσίευση, ρόδι, ροζέ κρασί, σομόν, στέμφυλα, σώμα, τρύγος, τσάι, υψόμετρο, φραγκοστάφυλο, φράουλα, φυτικότητα

“Ανοιχτες Πορτες” για τη μικροοινοποιια Μυλωνα

Δε 14-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Η μικροοινοποιία Μυλωνά, ως μέλος της ΕΝΟΑΑ (Ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής), πρόκειται να συμμετάσχει στις “Ανοιχτές Πόρτες 2018”. Συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Μαίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, θα δέχεται επισκέπτες, στους οποίους θα παρέχει ξεναγήσεις, καθώς και γευστική δοκιμή όχι μόνο των ετικετών της τρέχουσας σοδειάς, αλλά και παλαιότερων ετών! Η μικροοινοποιία Μυλωνά,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Merlot, Αηδάνι, αμμοαργιλώδη, αμπελουργική ζώνη, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, άρδευση, ασβεστόλιθος, Ασύρτικο, Αττικός Αμπελώνας, γευστικές δοκιμές, εδαφολογική σύσταση, έδαφος, ΕΝΟΑΑ, ένωση οινοπαραγωγών αμπελώνα Αττικής, ετήσια παραγωγή, ετικέτα, Κερατέα, κιλά ανά στρέμμα, κλίμα, κρασί, Λημνιώνα, μαλαγουζιά, Μανδηλαριά, Μεσόγεια, μικρές στρεμματικές αποδόσεις, μικροοινοποιϊα, ξενάγηση, οινοποιείο, οινοποίηση, ορυκτά, πετρώδες, πήλινοι αμφορείς, ποικιλία, Σαββατιανό, στρεμματικές αποδόσεις, σχιστόλιθος, τρέχουσα σοδειά, υψόμετρο, φιάλη

Ανοιχτες πορτες στα οινοποιεια της Ελλαδας!

Τε 09-Μάι-2018 by 750ml

Με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, τα συμμετέχοντα οινοποιεία των “Ανοιχτών Πορτών” απ’ όλη την Ελλάδα, μας προσκαλούν να γευτούμε, να διασκεδάσουμε & να πειραματιστούμε οινικά το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:wines of Crete, αμπελώνας, Ανοιχτές Πόρτες, Αττικός Αμπελώνας, Βόρειος Ελλάδα, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμός, Δίκτυο οινοποιών Κρήτης, Δρόμοι του κρασιού, ΕΝΟΑΑ, ΕΝΟΑΒΕ, ΕΝΟΑΚΕ, ΕΝΟΑΝΑ, ΕΝΟΑΠ, ένωση οινοπαραγωγών, ένωση οινοποιών, επισκέψιμα οινοποιεία, Κεντρική Ελλάδα, κρασί, ξενάγηση, οινική διαδρομή, οίνοι Βορείου Ελλάδος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οίνος, οινόφιλος, Πελοποννησιακός αμπελώνας, φίλος του κρασιού

Μεταγγιση κοκκινων κρασιων: ποτε χρειαζεται & ποτε οχι

Σα 05-Μάι-2018 by 750ml

Η μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού σε καράφα, πριν το σερβίρισμά του στα ποτήρια, ενδείκνυται για συγκεκριμένους τύπους κρασιού. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων σχετικά με τη μετάγγιση, είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό κόκκινο κρασί που έχει παλαιωθεί σε βαρέλι πρώτης χρήσης άνω των 18 μηνών και στη συνέχεια σε φιάλη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Tips επισημασμένο με:18 μήνες, 8 ευρώ, super market, αγορά, ανθοκυάνες, απόλαυση του κρασιού, αρώματα, βαρέλι πρώτης χρήσης, ίζημα, καράφα, κελλάρι, κόκκινο κρασί, κρασί, μετάγγιση, νεαρό κρασί, οινοπαραγωγός, οξείδωση, οξυγόνο, παλαιωμένο, παλαίωση, παλιό κρασί, ποτήρια, σερβίρισμα, στυφό, συμπυκνωμένο κρασί, τανίνες, τιμή, τρύγος, φιάλη, φυσικές χρωστικές

“Ελλαδα, Γιορτη, Γευσεις” & κρασι!

Τε 02-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Οι ευκαιρίες γευστικής δοκιμής ποιοτικών οίνων δεν λείπουν ούτε το Μάϊο! Πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση στα τέλη Μαϊου (26-27/5/18) τις “Ανοιχτές Πόρτες” που βρίσκει ανταπόκριση στα περισσότερα οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα, έχουμε μία ακόμα πρόταση, την  «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018», με διοργανωτή το «Αθηνόραμα». Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:187ml, Chardonnay, street food, αθηνόραμα, Ανοιχτές Πόρτες, αποστάγματα, Ασύρτικο, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, ΕΟΣ Σάμου, Ευάμπελος Γη, ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Μουσών, λευκό κρασί, μαλαγουζιά, μαύρο Μεσενικόλα, μονοποικιλιακό, Μούχταρο, Νεμέα, οινοποιείο, οινοποιείο Καραμήτρου, οινοποιείο Φράγκου, οινοποιός, Ροδίτης, ροζέ κρασί, Σάμος, Σαντορίνη, συνεταιρισμός, Τεχνόπολη, τοπική ποικιλία, φεστιβάλ

Ισχυς εν τη ενωσει για τους μικρους οινοποιους!

Σα 28-Απρ-2018 by 750ml

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι μικροί οινοποιοί (ή οι οινοποιοί με μικρή ετήσια παραγωγή), όπως η επιβολή του ΕΦΚ που τους επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Έχουμε την αίσθηση ότι θα πετύχουν! Αφενός ο αριθμός των…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:terroir, αμπελουργός, αμπελώνας, απόδοση, εταιρείες μέλη, ετήσια παραγωγή, ΕΦΚ, κρασί, μικροί οινοποιοί, οινοποιεία, ποικιλία, ΣΜΟΕ, σταφύλι, στρέμμα, σύνδεσμος μικρών οινοποιών

  • « Go to Previous Page
  • Σελίδα 1
  • Interim pages omitted …
  • Σελίδα 5
  • Σελίδα 6
  • Σελίδα 7
  • Σελίδα 8
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μαλαγουζιά μικροί οινοποιοί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2025 750ml on the Foodie Pro Theme

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.ΕΝΤΑΞΕΙΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ