Με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, τα συμμετέχοντα οινοποιεία των “Ανοιχτών Πορτών” απ’ όλη την Ελλάδα, μας προσκαλούν να γευτούμε, να διασκεδάσουμε & να πειραματιστούμε οινικά το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες…
κρασί
Μεταγγιση κοκκινων κρασιων: ποτε χρειαζεται & ποτε οχι
Η μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού σε καράφα, πριν το σερβίρισμά του στα ποτήρια, ενδείκνυται για συγκεκριμένους τύπους κρασιού. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων σχετικά με τη μετάγγιση, είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό κόκκινο κρασί που έχει παλαιωθεί σε βαρέλι πρώτης χρήσης άνω των 18 μηνών και στη συνέχεια σε φιάλη…
“Ελλαδα, Γιορτη, Γευσεις” & κρασι!
Οι ευκαιρίες γευστικής δοκιμής ποιοτικών οίνων δεν λείπουν ούτε το Μάϊο! Πριν τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση στα τέλη Μαϊου (26-27/5/18) τις “Ανοιχτές Πόρτες” που βρίσκει ανταπόκριση στα περισσότερα οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα, έχουμε μία ακόμα πρόταση, την «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018», με διοργανωτή το «Αθηνόραμα». Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών…
Ισχυς εν τη ενωσει για τους μικρους οινοποιους!
Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι μικροί οινοποιοί (ή οι οινοποιοί με μικρή ετήσια παραγωγή), όπως η επιβολή του ΕΦΚ που τους επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Έχουμε την αίσθηση ότι θα πετύχουν! Αφενός ο αριθμός των…
Τηνος & Κεφαλονια: οι επομενοι οινικοι σταθμοι της W.S. KAROULIAS
Οι διάσημες πλέον Διαδρομές οίνων, ποτών & γαστρονομίας θα αφήσουν το στίγμα τους σε 2 ακόμη νησιά και θα παράσχουν σεμιναριακή εκπαίδευση σε επαγγελματίες. Πρόκειται να κάνουν στάση σε Τήνο & Κεφαλονιά τέλος Απριλίου και αρχές Μαϊου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και για 3,5 ώρες (15:30-19:00), στον Σταυρό της Τήνου, στην αίθουσα…
Αρκει μια μονο γουλια οταν δοκιμαζουμε το πρωτο κρασι;
Όταν δοκιμάζουμε το πρώτο κρασί κάθε φορά, είτε λευκό, είτε κόκκινο, να μην ξεχνάμε ότι για να το κρίνουμε σωστά, θα πρέπει να το βάλουμε στο στόμα μας 3 με 4 φορές οπωσδήποτε. Μία μόνο γουλιά θα μας παραπλανήσει γευστικά, είτε πρόκειται για την αρχή μιας γευστικής δοκιμής, είτε για το πρώτο σερβίρισμα κρασιού στο…
Πιο πολυ (Σαββατιανο) την Κυριακη!
Άνω των 80 ετικετών από 27 οινοποιεία – μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α. πρόκειται να παρελάσουν στα ποτήρια μας την προσεχή Κυριακή 22 Απριλίου. Ο χώρος γνωστός και φιλόξενος… Wine point. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη! Αξιοσημείωτο ότι θα υπάρχει παρουσία και οινοποιών που θα απαντήσει στις όποιες απορίες σας. Για 6 ολόκληρες ώρες (12-6) η γευστική…
Νεες ετικετες του Πελοποννησιακου Αμπελωνα που θα βγουν στην αγορα!
Η τρέχουσα χρονιά του 2018 μας επιφύλαξε και ακόμα μας επιφυλάσσει οινικές εκπλήξεις, όχι μόνο του τελευταίου τρύγου (2017), αλλά και παλαιότερων! Οι νέες τάσεις που ακούνε στα ονόματα «orange wines», «ζύμωση σε αμφορείς», «χωρίς θειώδη», μας κάνουν να γεμίζουμε τα ποτήρια μας αλλά και να ακονίζουμε τις πένες μας ξανά και ξανά. Μία πρώτη…
Γιατι η standard φιαλη οινου ειναι στα 750ml;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί 3/4 λίτρου (750ml) έγιναν ο κανόνας για τα περισσότερα μπουκάλια κρασιού, αντί του στρογγυλεμένου ενός λίτρου;
Οι ετικετες της Β. Ελλαδος που δεν εχουν κυκλοφορησει ακομη στην αγορα!
Προσφάτως δοκιμάσαμε το νέο μονοποικιλιακό Rose Boutari 2017 από Ξινόμαυρο 100%, ΠΓΕ Ημαθία. Η οινοποιία Μπουτάρη από τον Στενήμαχο Ημαθίας μας εκπλήσσει ευχάριστα για μία ακόμη φορά, οινοποιώντας ένα ροζέ ξηρό κρασί με πιο ελαφρύ στυλ και υψηλής έντασης κόκκινα φρούτα σε μύτη και στόμα.