Και πώς να μην χτυπά και μάλιστα δυνατά, αφού το Ρέθυμνο έχει ανακυρηχθεί Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού για έναν ολόκληρο χρόνο, έως και τον Μάρτιο του 2019. Ο Ιούλιος μας επιφύλαξε στην πρώτη εβδομάδα του, πλούσιες εκδηλώσεις με μέγα πρωταγωνιστή το κρασί. Για όσους τις έζησαν από κοντά – ναι, είμασταν κι εμείς παρόντες, ως 750ml –…
κρασί
ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΑΠΟ ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Δεν θα φεύγαμε από την Κρήτη εάν πρώτα δεν σας αποκαλύπταμε μία ακόμη καινούρια ετικέτα που βασίζεται αποκλειστικά στην πολλά υποσχόμενη γηγενή λευκή ποικιλία Βιδιανό. Ποικιλία που αγαπάει το βαρέλι, με μεγάλη δυναμική είτε μόνη της είτε σε blend και ολοένα διασημότερη εκτός συνόρων. Εξερευνώνται οι δυνατότητές της από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς και όχι μόνο. Ετικέτα της…
Η Ευρωπαικη πολη του κρασιου ειναι… το Ρεθυμνο!
Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στον Κρητικό Αμπελώνα να αναδείξει τα οινικά διαμάντια του ενώπιον της Ευρώπης και μάλιστα εντός έδρας! Αφορμή η ανακήρυξη του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Το γεγονός ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα διατηρήσει τούτη την σημαντικότατη διάκριση, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος…
Syrah-Paradise can wait…
Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…
Η οδυσσεια μιας φιαλης (μυθοπλασια)
Ο ανήλεος ήλιος πυρώνει τις μικρές χρυσαφένιες κουκκίδες της άμμου, την παραλία και την καρδιά δύο αγοριών για παιχνίδι. Κάστρα λιλιπούτεια υψώνονται μαζί με τη χαρά και τα ξεφωνητά τους, για ν’ αποχαιρετιστούν στη συνέχεια κι ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο του. Τα δύο πιτσιρίκια, αυτόν της μελέτης του φθινόπωρου και όχι μόνο, και…
Η ιεροτελεστια που ακολουθουμε κατα τη μεταγγιση κρασιου με ιζημα!
Το ίζημα είναι μια φυσική εξέλιξη του κρασιού και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ελάττωμα. Ωστόσο, επειδή το ίζημα ενοχλεί τόσο οπτικά όσο και γευστικά, πρέπει να αφαιρεθεί. Κατ’ αρχήν βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο και απομακρύνουμε κάθε συσκευή που μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μας αποσπάσει την προσοχή και στην χειρότερη να μας…
Summer Party ’18 – Strofilia estate
Η Στροφιλιά αποχαιρετά τον Ιούνιο με ένα all in one – wine party στην παραθαλάσσια περιοχή της Αναβύσσου! Σας περιμένει στις 30 Ιουνίου, από τις 7:00 μ.μ στο χώρο του οινοποιείου, για μία αξέχαστη βραδιά παρέα με το Wine in The City και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nostos 100,6! Μπορεί το κρασί να μην είναι ο μοναδικός…
Γευσιγνωσια Αργεντινικου αμπελωνα στο SGL
Είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε προχθές, 12 Ιουνίου, τυπικά δείγματα του διάσημου Αργεντίνικου αμπελώνα. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκε για μία ακόμη φορά στη δραστήρια πρεσβεία της Αργεντινής και συγκεκριμένα στην κ. Χαλκιά. Της δίνουμε τα εύσημα τόσο για το κάλεσμα και περαιτέρω παρουσία αναγνωρισμένων εταιρειών εισαγωγής κρασιών από την Αργεντινή, όσο και για την επιλογή του χώρου…
Οι “Ανοιχτες Πορτες” τελειωσαν, αλλα δεν εκλεισαν!
Οι πόρτες ανοιγμένες διάπλατα στο οινοποιείο Γκίκα Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαϊου σε συνδυασμό με τη Δευτέρα, επιπλέον αργία για κάποιους τυχερούς, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο, όπως αναμενόταν, για εξόρμηση στην εξοχή, στην παραλία και βεβαίως στα οινοποιεία που συμμετείχαν στην καθιερωμένη, πανευρωπαϊκή γιορτή των “Ανοιχτών Πορτών“! Αυτό που ίσως πρέπει να επικοινωνηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα,…
3 ακομα συμμετοχες οινοποιειων στις Ανοιχτες Πορτες 2018!
Το οινοποιείο Παναγιώτου είναι ένα από τα παλαιότερα της Αττικής, με οινοπαραγωγή μικρότερη των 5000 φιαλών ετησίως. Η ιστορία και η ενασχόληση με το κρασί πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1860! Ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα που συνδέουν το κρασί με τον άνθρωπο που το έχει δημιουργήσει, είναι ο χαρακτήρας που θέλει να του δώσει. Ο κ. Παναγιώτου μας είπε…