“Η εκπαίδευση στο κρασί πρέπει να αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται γύρω από αυτό“. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ian Harris DipWSET MBE, τον άνθρωπο που ηγείται από το 2002 ως CEO του κορυφαίου εκπαιδευτικού οινικού οργανισμού στον κόσμο. To WSET (Wine & Spirit Education Trust) συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από…
κρασί
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ: ΚΡΑΣΙ ΣΤΑ DUTY FREE SHOPS
Είτε ταξιδεύουμε εντός μιας χώρας είτε εκτός αυτής, η τελευταία αγοραστική εμπειρία σίγουρα δεν είναι μόνο οι ανέμελες βόλτες στο κέντρο της πόλης. Η τελευταία ευκαιρία να έρθουμε σ’ επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα ενός τόπου είναι λίγο πριν μπούμε στο αεροπλάνο. Τα ελληνικά καταστήματα αφορολόγητων ειδών αποτελούν κοινό σημείο συνάντησης χιλιάδων ταξιδιωτών διαφόρων…
Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ
Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…
ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΤΥΠΑ ΤΗΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΚΑΡΔΙΑ!
Και πώς να μην χτυπά και μάλιστα δυνατά, αφού το Ρέθυμνο έχει ανακυρηχθεί Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού για έναν ολόκληρο χρόνο, έως και τον Μάρτιο του 2019. Ο Ιούλιος μας επιφύλαξε στην πρώτη εβδομάδα του, πλούσιες εκδηλώσεις με μέγα πρωταγωνιστή το κρασί. Για όσους τις έζησαν από κοντά – ναι, είμασταν κι εμείς παρόντες, ως 750ml –…
ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΑΠΟ ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
Δεν θα φεύγαμε από την Κρήτη εάν πρώτα δεν σας αποκαλύπταμε μία ακόμη καινούρια ετικέτα που βασίζεται αποκλειστικά στην πολλά υποσχόμενη γηγενή λευκή ποικιλία Βιδιανό. Ποικιλία που αγαπάει το βαρέλι, με μεγάλη δυναμική είτε μόνη της είτε σε blend και ολοένα διασημότερη εκτός συνόρων. Εξερευνώνται οι δυνατότητές της από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς και όχι μόνο. Ετικέτα της…
Η Ευρωπαικη πολη του κρασιου ειναι… το Ρεθυμνο!
Μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στον Κρητικό Αμπελώνα να αναδείξει τα οινικά διαμάντια του ενώπιον της Ευρώπης και μάλιστα εντός έδρας! Αφορμή η ανακήρυξη του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Το γεγονός ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα διατηρήσει τούτη την σημαντικότατη διάκριση, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος…
Syrah-Paradise can wait…
Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…
Η οδυσσεια μιας φιαλης (μυθοπλασια)
Ο ανήλεος ήλιος πυρώνει τις μικρές χρυσαφένιες κουκκίδες της άμμου, την παραλία και την καρδιά δύο αγοριών για παιχνίδι. Κάστρα λιλιπούτεια υψώνονται μαζί με τη χαρά και τα ξεφωνητά τους, για ν’ αποχαιρετιστούν στη συνέχεια κι ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο του. Τα δύο πιτσιρίκια, αυτόν της μελέτης του φθινόπωρου και όχι μόνο, και…
Η ιεροτελεστια που ακολουθουμε κατα τη μεταγγιση κρασιου με ιζημα!
Το ίζημα είναι μια φυσική εξέλιξη του κρασιού και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ελάττωμα. Ωστόσο, επειδή το ίζημα ενοχλεί τόσο οπτικά όσο και γευστικά, πρέπει να αφαιρεθεί. Κατ’ αρχήν βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο και απομακρύνουμε κάθε συσκευή που μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μας αποσπάσει την προσοχή και στην χειρότερη να μας…