Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως με ιστορία να χάνεται σε βάθος χιλιετιών. Η επιδίωξη της μεγιστοποίησης της απόλαυσής του κατευθύνει σε εναλλακτικές μορφές γευσιγνωσίας. Το Dexamenes Seaside Hotel – μέλος των Design Hotels – παρουσιάζει στο οινόφιλο κοινό για πρώτη φορά τα “Kantharos Gatherings”. Αποτελούν μια σειρά από γευσιγνωσίες κρασιών πλαισιωμένες από σύγχρονους καλλιτέχνες που συνυφαίνονται με την ιδιαίτερη ιστορία του ξενοδοχείου. Ως πρώην εργοστάσιο σταφίδας και οινοποιείο, μεταμορφώθηκε σε τόπο φιλοξενίας με την υπογραφή των K-Studio. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι σουίτες του ξενοδοχείου έχουν διαμορφωθεί μέσα στις παλαιές τσιμεντένιες δεξαμενές του πρώην οινοποιείου! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η γευσιγνωσία με αυτό το νοερό ταξίδι στο χωροχρόνο…
Με όχημα τη σύγχρονη τέχνη και οδηγό καταξιωμένους καλλιτέχνες, η γευστική εμπειρία εξελίσσεται. Χρησιμοποιώντας γλυπτικές εγκαταστάσεις, ήχο και πολυμέσα, προσφέρεται μια ολιστική εμπειρία στους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου οι εικαστικοί Πάνος Προφήτης και Δέσποινα Χαριτωνίδη θα παρουσιάσουν το έργο τους με κεντρική ιδέα το κρασί. Οινική εμπειρία που ενώνεται με την performance, τη γλυπτική in situ, τον ήχο, την κεραμική και μια οργανική/βιομηχανική σκηνογραφία. Το έργο πλαισιώνει ηχητικά ο soundscape artist Ghone, Γιάννης Κοντανδρεόπουλος. Κατά τη διάρκεια της υπαίθριας παράστασης οι συμμετέχοντες θα γεύονται 4 επιλεγμένα κρασιά. Αυτές οι πολυ-αισθητηριακές οινογνωσίες υποβοηθούνται από τον ιδιαίτερα λιτό διάκοσμο και τον περιβάλλοντα χώρο.
Το Kantharos Gatherings είναι μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ του οραματιστή ξενοδόχου Νίκου Καραφλού και της επιμελήτριας Ελένης Τρανούλη που εγκαινιάζει μια σειρά από πολιτιστικές ενέργειες εντός του ξενοδοχείου. Στις 17 και στις 24 Αυγούστου η εικαστικός Πάκυ Βλασσοπούλου θα σχεδιάσει ένα νομαδικό ταξίδι στους χώρους του ξενοδοχείου. Απώτερος σκοπός είναι να θέσει ζητήματα καθαρότητας, αποδεκτών συμπεριφορών και καλών τρόπων σε μια οινογνωσία που μετατρέπεται σε τελετουργία κάθαρσης μυαλού και σώματος.
Με την ολοκλήρωση των events θα προσφέρεται finger food που θα επιμεληθεί ο head chef του Dexamenes Seaside Hotel, Σπύρος Δρακούλης. Ο έμπειρος σεφ και οινογνώστης επιλέγει όπως μας είπε τα αγνά προϊόντα της γύρω περιοχής δημιουργώντας ιδανικό ταίριασμα με τα κρασιά της γευσιγνωσίας.
Τη λίστα κρασιών επιμελείται η Χρύσα Γιατρά Μπατζή. Οι ετικέτες που θα δοκιμαστούν στις 13/7 είναι οι εξής:
Τινακτορώγος 2018 κτήματος Μπριντζίκη,
Chardonnay 2018 οινοποιία Μαρκόγιαννη,
Κοράλλι 2018 (ροζέ από Μοσχοφίλερο) κτήματος Σταυρόπουλου,
Ερυθρός 2017 κτήμα Μερκούρη (Refosco-Μαυροδάφνη)
Πληροφορίες για την εμπειρία γευσιγνωσίας:
Ώρα εκδήλωσης: 20:30 – 22:00
τιμή εισόδου: 25€
Για 2+ άτομα: 20€/άτομο.
κρατήσεις στο: culture@dexamenes.com
DEXAMENES SEASIDE HOTEL
τέρμα πεζόδρομου Κουρούτας
Αμαλιάδα 272 00
T.+302622025999