Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του (16/4/18) ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος διοργανώνει την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα. Εμείς ως χορηγός επικοινωνίας στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΣΜΟΕ που ενώνει υπό τη σκέπη του 44 οικογενειακά οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι ο μόνος σύνδεσμος στη χώρα μας που θέτει ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια για την ένταξη των μελών του σε αυτόν. Με ετήσια παραγωγή έως 120 τόνους κρασιού και ανώτατο όριο τρύγου τα 1200 κιλά ανά στρέμμα κάθε οινοποιείο-μέλος δημιουργεί κρασιά που αναδεικνύουν τον τόπο που τα γέννησε.
5+1 λογοι για να επισκεφθειτε την εκθεση
- Τουλάχιστον 170 ετικέτες διαθέσιμες για γευστική δοκιμή
- Προνομιακή δοκιμή κρασιών πολύ περιορισμένης παραγωγής
- 4 ιδιαίτερα σεμινάρια με αξιόλογους εισηγητές
- Πρώτη επίσημη παρουσίαση αρκετών νέων ετικετών της τελευταίας σοδειάς
- Γνωριμία με οινοποιούς προερχόμενους απ’ όλη την Ελλάδα
- Δυνατότητα επίσκεψης την Κυριακή και τη Δευτέρα με ενιαίο εισητήριο
Διαγωνισμος σε εξελιξη!
Με μόνη προϋπόθεση την ηλεκτρονική προεγγραφή (με επιπλέον έκπτωση 20% στην αγορά εισιτηρίου) εξασφαλίζετε συμμετοχή στις παρακάτω κληρώσεις:
1) 5 φιάλες Magnum
2) 3 εξάδες αναμνηστικά ποτήρια της έκθεσης Spiegelau
3) Πρωτότυπο δώρο “Dinner with a winemaker”: Τετ-α-τετ με έναν Μικρό Οινοποιό Ελλάδας σε ένα μοναδικό personal master class!
4) 5 τυχεροί κερδίζουν το δεύτερο εισιτήριο δωρεάν
Οι συμμετοχές βάσει των προεγγραφών ολοκληρώνονται το Σάββατο 6/4. Ακολουθεί η ηλεκτρονική κλήρωση και η ενημέρωση στα email των νικητών.
πληροφοριες για τα σεμιναρια
- Κυριακή 16.00-17.00 «Ακατέργαστα Διαμάντια του Ελληνικού Αμπελώνα»
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης δοκιμάζει μαζί σας μερικές από τις αναδυόμενες και λιγότερο γνωστές ποικιλίες από τα νησιά και την ενδοχώρα, σαν μια εισαγωγή στο επόμενο κεφάλαιο των μοντέρνων ελληνικών κρασιών!
- Κυριακή 18.00-19.00 «Blind Tasting – Taste The Difference»
Ο βραβευμένος sommelier και οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης σε μια τυφλή και άκρως περιπετειώδη δοκιμή για την ανακάλυψη του σωστού ποτηριού σε έξι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες.
- Δευτέρα 15.00-16.00 «Παλιά Αμπέλια, Καλύτερα Κρασιά;»
O Γιάννης Καρακάσης MW, θα συζητήσει το μηχανισμό και την πραγματική επίδραση των παλαιών αμπελιών στην ποιότητα του κρασιού, ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν 10 κρασιά από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι οινοποιοί Κωστής Δαλαμάρας, Νίκος Καρατζάς και Σταμάτης Μυλωνάς.
- Δευτέρα 17.00-18.00 «Σπάζοντας τους κανόνες»
Ο Γρηγόρης Μιχαήλος DipWSET τρυπώνει στα κελάρια των μικρών οινοποιών και επιλέγει να απολαύσει μαζί τους ξεχωριστά κρασιά που κοντράρουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μας για το κρασί.
Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή μέσω του smoe.com.gr
Τόπος: Εκθεσιακό κέντρο The Hub Events: Αλκμήνης 5, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Κυριακή 14.00-20.00 & Δευτέρα 11.00-19.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ενώ με ηλεκτρονική προεγγραφή είναι στα 8 ευρώ
Φοιτητές οινολογίας: 5 ευρώ απαραίτητα με ηλεκτρονική προεγγραφή και επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στην είσοδο.