Στην πόλη της Χαλκίδας διοργανώνεται για πρώτη φορά φεστιβάλ street food και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου. Από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιούνται workshops ανοιχτά στο κοινό με συμμετοχή γνωστών σεφ. Το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί δεν θα μπορούσε να λείψει! Ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές, επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και ιδανικά ταιριάσματα φαγητού-κρασιού αποτελούν το…κυρίως πιάτο σε ό,τι αφορά την οινική πλευρά της εκδήλωσης. Δύο οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής στηρίζουν με τα κρασιά τους τις παράλληλες εκδηλώσεις. Το οινοποιείο Σαμπάνη από τη Ριτσώνα Αυλίδας και το οινοποιείο Λύκος που εδρεύει στον Μαλακώντα Ερέτριας στην Εύβοια. Το Σάββατο 4/5 (19:30-21:00) ο οινολόγος και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis Γιώργος Τσαπουρνιώτης θα ανοίξει την αυλαία με σεμινάριο για το κρασί. Εισαγωγή στις βασικές έννοιες αλλά και ανάλυση πρωτογενών, δευτερογενών & τριτογενών αρωμάτων του κρασιού. Η οινολόγος και επίσης καθηγήτρια στο ΙΕΚ Praxis Βασιλική Αβραμίδου θα εξηγήσει την τεχνική γευστικής δοκιμής με ενεργή συμμετοχή του κοινού. Η σεφ Γεωργία Κουτσούκου θα παρουσιάσει εδέσματα που θα συνδυαστούν ιδανικά με 5 ετικέτες κρασιού του κτήματος Σαμπάνη.
Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι: 1. Mαλαγουζιά premium selection, 2. Merlot μονοποικιλιακό, 3. Ούριος Άνεμος ροζέ (Grenache Rouge, Syrah) 4. Mονόγραμμα γλυκό ημιαφρώδες (Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μαλαγουζιά), 5. Μονόπετρο ημίγλυκο (Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά).
Την Κυριακή 5/5 (18:00-19:30) θα γίνει γευστική δοκιμή με τις εξής ετικέτες του οινοποιείου Λύκος: Η νέα σειρά κρασιών “Γέφυρα” με το ροζέ (Αθήρι, Μοσχάτο, Merlot), το ερυθρό (Cabernet Sauvignon, Merlot, Βραδυανό) και το λευκό (Αθήρι, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο). Να σημειώσουμε εδώ ότι είχαμε δημοσιεύσει τη σειρά κρασιών “Γέφυρα” μόλις είχε εμφιαλωθεί με τη νέα ετικέτα, στη σελίδα του Facebook 75οml
Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει η Soulfood Thessaloniki και ο ραδιοφωνικός σταθμός Home Radio 89,1 FM.
Τόπος διεξαγωγής: μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου) και στον πεζόδρομο Καραολή Δημητρίου (πάνω από την παραλία Σουβάλας)
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 3 Μαΐου από 18.00 έως 00.00
Σάββατο 4 Μαΐου από 12.00 έως 00.00
Κυριακή 5 Μαΐου από 12.00 έως 00.00