Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι με κύριο άξονα τη γνώση και την εμπειρία. Εμείς συμπληρώνουμε ότι η συστηματική έρευνα, ο πειραματισμός και η έμπνευση για δημιουργία αποτελούν τη μαγιά κάθε νέας προσπάθειας. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το όραμα νέων ανθρώπων που επιχειρούν κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα έως τώρα…
παραδοσιακή μέθοδος
Οινοποιειο Νικολου: 150 χρονια ιστοριας συναντουν τις “Ανοιχτες Πορτες”!
Όταν αποκτήθηκε ο πρώτος αμπελώνας, το μακρινό 1875(!) από τον κ. Βασίλη Νικολού, μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα έξω από το ιστορικό οινοποιείο. Εντός αυτού όμως, ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλοιωθεί ο αρχικός χαρακτήρας του με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, τους πέτρινους τοίχους και τις μεγάλες πέτρινες καμάρες….