Μέχρι σήμερα όλοι οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι ήταν είτε λευκοί είτε ροζέ. Η διαφοροποίηση επίσης αφορούσε το βαθμό γλυκύτητάς τους με τα επίπεδα σακχάρων να ποικίλουν. Το τολμηρό πρώτο βήμα για την παραγωγή κόκκινου αφρώδους οίνου στη χώρα μας ανήκει στο οινοποιείο Έλινος από την Ημαθία. Κι εμείς ως δυναμικό οινικό blog έχουμε τη χαρά…
Μοσχόμαυρο
Οι ετικετες της Β. Ελλαδος που δεν εχουν κυκλοφορησει ακομη στην αγορα!
Προσφάτως δοκιμάσαμε το νέο μονοποικιλιακό Rose Boutari 2017 από Ξινόμαυρο 100%, ΠΓΕ Ημαθία. Η οινοποιία Μπουτάρη από τον Στενήμαχο Ημαθίας μας εκπλήσσει ευχάριστα για μία ακόμη φορά, οινοποιώντας ένα ροζέ ξηρό κρασί με πιο ελαφρύ στυλ και υψηλής έντασης κόκκινα φρούτα σε μύτη και στόμα.