Ποια σχέση θα μπορούσε να έχει η γεωμετρία με μια γευσιγνωσία; Οι όροι “κάθετη” και “οριζόντια” βρίσκουν εφαρμογή στον τίτλο των πιο συναρπαστικών γευστικών δοκιμών κρασιού & masterclass. Κρασιά διαφορετικής σοδειάς για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιες πρακτικές οινοποίησης αποτελούν μια κάθετη γευσιγνωσία. Οριζόντια γευσιγνωσία κάνουμε με κρασιά της ίδιας σοδειάς που όμως έχουν…
Μακεδονία
APHRODITE: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!
Μέχρι σήμερα όλοι οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι ήταν είτε λευκοί είτε ροζέ. Η διαφοροποίηση επίσης αφορούσε το βαθμό γλυκύτητάς τους με τα επίπεδα σακχάρων να ποικίλουν. Το τολμηρό πρώτο βήμα για την παραγωγή κόκκινου αφρώδους οίνου στη χώρα μας ανήκει στο οινοποιείο Έλινος από την Ημαθία. Κι εμείς ως δυναμικό οινικό blog έχουμε τη χαρά…
ΝΕΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Μία νέα ετικέτα από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Πιερία κάνει την παρθενική εμφάνισή της στην αγορά. Πρόκειται για το Ασύρτικο “Πίον Όρος” για το οποίο έχουμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση. Πίον σημαίνει παχύ, άρα πίον όρος είναι βουνό με πλούσια βλάστηση. Τα Πιέρια όρη ως τμήμα της Μακεδονικής γης, κοσμούν…