Σε μια περίοδο ανησυχίας και έντονου προβληματισμού για την παγκόσμια υγεία εξαιτίας του κορωνοϊού, η οργανωμένη γευσιγνωσία του κρασιού δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλες σχεδόν οι σημαντικές εκθέσεις κρασιού ανά τον κόσμο αναβλήθηκαν. Στη χώρα μας οι υπεύθυνοι των εκθέσεων Οινόραμα και Food Expo (Oenotelia) ανακοίνωσαν νέες ημερομηνίες. Οι ημέρες διεξαγωγής τους είναι 3-5 Μαϊου και…
καράφα
Η ιεροτελεστια που ακολουθουμε κατα τη μεταγγιση κρασιου με ιζημα!
Το ίζημα είναι μια φυσική εξέλιξη του κρασιού και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ελάττωμα. Ωστόσο, επειδή το ίζημα ενοχλεί τόσο οπτικά όσο και γευστικά, πρέπει να αφαιρεθεί. Κατ’ αρχήν βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο και απομακρύνουμε κάθε συσκευή που μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μας αποσπάσει την προσοχή και στην χειρότερη να μας…
Μεταγγιση κοκκινων κρασιων: ποτε χρειαζεται & ποτε οχι
Η μετάγγιση ενός κόκκινου κρασιού σε καράφα, πριν το σερβίρισμά του στα ποτήρια, ενδείκνυται για συγκεκριμένους τύπους κρασιού. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων σχετικά με τη μετάγγιση, είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό κόκκινο κρασί που έχει παλαιωθεί σε βαρέλι πρώτης χρήσης άνω των 18 μηνών και στη συνέχεια σε φιάλη…