• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

γευσιγνωσία

KANTHAROS GATHERINGS: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!

Πα 05-Ιούλ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως με ιστορία να χάνεται σε βάθος χιλιετιών. Η επιδίωξη της μεγιστοποίησης της απόλαυσής του κατευθύνει σε εναλλακτικές μορφές γευσιγνωσίας. Το Dexamenes Seaside Hotel – μέλος των Design Hotels – παρουσιάζει στο οινόφιλο κοινό για πρώτη φορά τα “Kantharos Gatherings”. Αποτελούν μια σειρά από γευσιγνωσίες…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:Dexamenes seaside hotel, food and wine pairing, Kantharos Gatherings, γευσιγνωσία, δεξαμενές, κρασί, σύγχρονη τέχνη

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ: ΕΝΑ ΠΕΤΑΛΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ!

Τρ 25-Ιούν-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

ΠΕΤΑΛΙ… το χιλιοδουλεμένο πετάλι του αργαλειού. Αυτό το όνομα επέλεξε ο οινολόγος Ζαχαρίας Διαμαντάκης για να βαφτίσει τη νέα ετικέτα του κτήματος. Μια λέξη με ιστορία σε βάθος αιώνων. Την εποχή της ενετοκρατούμενης Κρήτης αντηχούσαν υπόκωφα οι πεταλιές από τους αργαλειούς στη μονή Αγίου Αντωνίου. Ιστορική μονή που βρισκόταν στην επαρχία Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου….

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, Decanter, wines of Crete, γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, Κρήτη, Λιάτικο, νέα ετικέτα, οινοποιείο Διαμαντάκη, παλαιά αμπέλια, Πετάλι, Ρέθυμνο, τυπικότητα ποικιλίας, Φορτέτζα

7&8 ΑΠΡΙΛΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ!

Τρ 02-Απρ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του (16/4/18) ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος διοργανώνει την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα. Εμείς ως χορηγός επικοινωνίας στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΣΜΟΕ που ενώνει υπό τη σκέπη του 44 οικογενειακά οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι ο μόνος σύνδεσμος στη χώρα μας που θέτει ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, γευσιγνωσία, διαγωνισμός, έκθεση κρασιού, μικροί οινοποιοί, ΣΜΟΕ, χορηγός επικοινωνίας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πα 14-Δεκ-2018 by 750ml

Η μοναδική κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση στην Ελλάδα με εργαζόμενους από ευπαθείς ομάδες, διοργανώνει μια πρωτότυπη γιορτή μπύρας λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το “Myrtillo” λειτουργεί ως καφετέρια αποτελώντας παράλληλα έναν ιδιαίτερο χώρο πολυθεματικών εκδηλώσεων. Στόχος του είναι η εκπαίδευση και προώθηση στην αγορά εργασίας, ανθρώπων από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και κυρίως νέων με μαθησιακές δυσκολίες και…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, Asylum, bazaar, Mikonu, Myrtillo, Noble men, Santorini brewing company, Septem, Siris, γευσιγνωσία, μικροζυθοποιία, μπύρα, Σόλο

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 200+ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ MCF

Τρ 04-Δεκ-2018 by 750ml

Η Ένωση Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής μας προσκαλεί στην έκθεση κρασιού που διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «Βόλτα Στον Αττικό Αμπελώνα». Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη παρουσίαση κρασιών οινοποιείων της Αττικής με τόσο μεγάλη συμμετοχή αμέσως μετά τον τρύγο της φετινής χρονιάς. 24 οινοποιεία του Αττικού Αμπελώνα συναντούν το οινόφιλο κοινό στο…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, Clap the restaurant, Αττικός Αμπελώνας, γευσιγνωσία, ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σαββατιανό

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ ’18: ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Πε 30-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το σύνηθες ερώτημα που προκύπτει σε μεγάλες γιορτές κρασιού, όπου πλήθος οινοποιείων έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για τους οινόφιλους και μη, είναι το εξής: Σε ποια οινοποιεία θέλετε να πάτε – ή πιο εύστοχα – ποια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε;  Η απάντηση είναι σαφής: Εάν θέλετε να δώσετε προτεραιότητα σε μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, μαγειρικά show, μέχρι…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:γευσιγνωσία, επισκέψιμα οινοποιεία, Μεγάλες Μέρες Νεμέας, Νεμέα, ΣΟΝ

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ-Β΄ ΜΕΡΟΣ

Σα 25-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Όσοι έχετε επισκεφθεί την Κρήτη, είχατε κατά νου τον οινοτουρισμό ή έστω να απολαύσετε ένα κρασί στον τόπο παραγωγής του; Διευκρινίζω, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής του αλλά εκεί που γεννιέται, στο χώρο που μεταμορφώνεται από μούστο σε κρασί. Μακριά από την πολύβουη πόλη, στα άδυτα κάποιου οινοποιείου που πιθανότατα περιστοιχίζεται από εξοχή και αμπελώνες,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, cellar door only, fieldblends, Sauvignon Blanc, terroir, Βηλάνα, Βιδιανό, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, ήπια φυσική οινοποίηση, θεών γη, θεών δώρα, θραψαθήρι, ισοβαρική μέθοδος εμφιάλωσης, Κοτσιφάλι, κτήμα Πατεριανάκη, κτήμα Στυλιανού, Μαντηλάρι, μελισσινός, Μοσχάτο Σπίνας, συλλέκτες, χωρίς θειώδη

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ- Α’ ΜΕΡΟΣ

Σα 18-Αυγ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέσα από αυτό το άρθρο σας παρέχουμε χρήσιμες οδηγίες που δεν θα βρείτε συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά φυλλάδια ή σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σημαντικές πληροφορίες για τις έξτρα απολαύσεις, νέες ετικέτες της τελευταίας σοδειάς, tips για να διευκολυνθείτε στην πρόσβαση στα επιλεγμένα οινοποιεία χωρίς να χάσετε χρόνο. Το οδοιπορικό μας στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε με…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Helios, Hesperis, magnum, Sauvignon Blanc, Syrah, wines of Crete, αμπελώνας, αμφορέας, ασβεστολιθικά εδάφη, Ασπρος Λαγός, Ασύρτικο, αφιλτράριστο, βαρέλι, Βενεράτο, Βιδιανό, γευσιγνωσία, γευστική δοκιμή, γλυκό κρασί, Δαφνές, διαγωνισμοί οίνου, Διαμαντόπετρα, δίσκος Φαιστού, ετικέτα, ζύμωση σε αμφορείς, Ηράκλειο, Ιδαία, Ιδαία οινοποιητική, κάθετη γευσιγνωσία, Κάτω Ασίτες, κόκκινο κρασί, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, Μαλβαζία, μεταλλικότητα, μονοποικιλιακό, Μοσχάτο Σπίνας, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξενάγηση, οινολόγος, οινοποιείο, οινοποιείο Διαμαντάκη, οινοποιείο Δουλουφάκη, οινοποίηση, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πεζούλες, ποικιλία, πολυτεμαχισμός, σοδειά, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη, χωρίς πρόσθετες ζύμες, Ψηλορείτης, ωρίμαση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κυ 29-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος επιδεικνύει συνεχώς τον οινικό πλούτο του, που συνίσταται κυρίως σε ποικιλομορφία εδαφών, στην επιλογή καλλιέργειας πολυδύναμων γηγενών ποικιλιών και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση ξεκάθαρης τοπικής οινικής ταυτότητας που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό, στις αξιόλογες προσπάθειες νεαρών οινοπαραγωγών. Κι εμείς, ως 750ml, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, που χωρίς να έχουν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, blanc de noir, boutique οινοποιείο, Pentozali, wines of Crete, ΑΜΕΑ, αμπελώνας, ανοξείδωτη δεξαμενή, βιολογική καλλιέργεια, γευσιγνωσία, γηγενείς ποικιλίες, γραμμικοί αμπελώνες, έδαφος, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτα, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, Λιάτικο, μονοποικιλιακό, ξενάγηση, οινική ταυτότητα, οινολόγος, οινοπαραγωγός, οινοποιείο, οινοποιείο Κουρκουλού, οινοποίηση, οξύτητα, Πατσός Αμαρίου, πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ποικιλία, Ρέθυμνο, ροζέ κρασί, σοδειά, τρύγος, φιάλη, ωρίμαση

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΤΥΠΑ ΤΗΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΚΑΡΔΙΑ!

Τε 18-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Και πώς να μην χτυπά και μάλιστα δυνατά, αφού το Ρέθυμνο έχει ανακυρηχθεί Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού για έναν ολόκληρο χρόνο, έως και τον Μάρτιο του 2019. Ο Ιούλιος μας επιφύλαξε στην πρώτη εβδομάδα του, πλούσιες εκδηλώσεις με μέγα πρωταγωνιστή το κρασί. Για όσους τις έζησαν από κοντά – ναι, είμασταν κι εμείς παρόντες, ως 750ml –…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα επισημασμένο με:750ml, cocktails in the city. cocktails, Recevin, wines of Crete, αρώματα, Βιδιανό, γεύσεις, γευσιγνωσία, γηγενείς ποικιλίες, Γιορτή Κρητικής διατροφής, δίκτυο οινοποιών Χανίων Ρεθύμνης, εθελοντές, εκδηλώσεις, εμφιαλωμένο κρασί, ετικέτες, Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού, Κοτσιφάλι, κρασί, Κρήτη, Λιάτικο, Μαντηλάρι, Μεσόγειος, Μοσχάτο Σπίνας, οινική κουλτούρα, οινοπαραγωγοί, οινοποιείο, οινοχόος, ποικιλίες, ποτήρι γευσιγνωσίας, Ρέθυμνο, ροζέ κρασί, τιμή εισόδου

  • « Go to Previous Page
  • Σελίδα 1
  • Σελίδα 2
  • Σελίδα 3
  • Σελίδα 4
  • Σελίδα 5
  • Go to Next Page »

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μαλαγουζιά μικροί οινοποιοί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2025 750ml on the Foodie Pro Theme

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.ΕΝΤΑΞΕΙΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ