• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

750ml

  • Αρχικη
  • Νεα
  • Δοκιμασαμε
    • Κοκκινο
    • Λευκο
    • Ροζε
  • TIPS
  • 750ML
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram

Δοκιμάσαμε

MATI FORTUNA: Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πε 07-Μαρ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας σε πρώτη πανελλαδική γευσιγνωστική προσέγγιση τη νέα ετικέτα “Mati Fortuna” blend Αγιωργήτικο & Cabernet Sauvignon. Αποτελεί ένα από τα έξι κρασιά της σειράς “Mati Fortuna” με το ιδιαίτερο όνομα αλλά και την πρωτότυπη ετικέτα. Το μεγάλο μπλε μάτι που κοσμεί τη φιάλη, είναι σύμβολο με νόημα και ρίζες σε…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, mati fortuna, value for money, μάτι της τύχης, Μεσσηνία, οινομεσσηνιακή, ΠΓΕ Πελοπόννησος, ΠΟΠ Νεμέα

ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ: Ο ΠΙΟ ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΦΙΑΛΗ!

Πα 15-Φεβ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Το νεότερο οινοποιείο της Κρήτης για το οποίο είχαμε κάνει την πρώτη παρουσίασή του στο οινόφιλο κοινό, μας δίνει το στίγμα της πορείας του για τα επόμενα χρόνια. Το οινοποιείο Κουρκουλού που εδρεύει στην Πατσό Αμαρίου Ρεθύμνης, προσφάτως εντάχθηκε στο οργανωμένο δίκτυο Wines of Crete. Ένα δίκτυο από τα πιο δυναμικά της Ελλάδας, με προτεραιότητα…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Pentozali, wines of Crete, Λιάτικο, νέα ετικέτα, οινοποιείο Κουρκουλού, Οινοτικά, Ρέθυμνο, ροζέ τύπου Προβηγκίας

APHRODITE: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!

Τε 13-Φεβ-2019 by Δημήτρης Περισοράτης

Μέχρι σήμερα όλοι οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι ήταν είτε λευκοί είτε ροζέ. Η διαφοροποίηση επίσης αφορούσε το βαθμό γλυκύτητάς τους με τα επίπεδα σακχάρων να ποικίλουν. Το τολμηρό πρώτο βήμα για την παραγωγή κόκκινου αφρώδους οίνου στη χώρα μας ανήκει στο οινοποιείο Έλινος από την Ημαθία. Κι εμείς ως δυναμικό οινικό blog έχουμε τη χαρά…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:Aphrodite, red sparkling wine, αφρώδης οίνος, βιολογική καλλιέργεια, Ημαθία, Μακεδονία, μέθοδος κλειστής δεξαμενής, Μοσχόμαυρο, Ξινόμαυρο, οινοποιείο Έλινος

ΝΕΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Τε 23-Ιαν-2019 by 750ml

Μία νέα ετικέτα από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Πιερία κάνει την παρθενική εμφάνισή της στην αγορά. Πρόκειται για το Ασύρτικο “Πίον Όρος” για το οποίο έχουμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση. Πίον σημαίνει παχύ, άρα πίον όρος είναι βουνό με πλούσια βλάστηση. Τα Πιέρια όρη ως τμήμα της Μακεδονικής γης, κοσμούν…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Λευκό, Νέα επισημασμένο με:Ασύρτικο, Μακεδονία, οινοποιείο Παπαγιαννούλη, ΠΓΕ Πιερία, Πίον όρος, πρώτη οινοποίηση

4 VEGAN ΡΟΖΕ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ, ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ!

Δε 22-Οκτ-2018 by 750ml

Στα πλαίσια της γαστρονομικής εκδήλωσης “Taste of Athens” που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να δοκιμάσουμε ένα κουαρτέτο ροζέ κρασιών προερχόμενο από τη διάσημη Προβηγκία. Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία μας δόθηκαν στην αρχή της γευσιγνωσίας από τον Γιάννη Μακρή AIWS, όπως το 87% των κρασιών που παράγονται στην Προβηγκία είναι…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:750ml, Taste of Athens, vegan κρασί, βιολογικά κρασιά, κρασιά γαστρονομίας, Προβηγκία, ροζέ κρασί

ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΑΠΟ ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Πα 06-Ιούλ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεν θα φεύγαμε από την Κρήτη εάν πρώτα δεν σας αποκαλύπταμε μία ακόμη καινούρια ετικέτα που βασίζεται αποκλειστικά στην πολλά υποσχόμενη γηγενή λευκή ποικιλία Βιδιανό. Ποικιλία που αγαπάει το βαρέλι, με μεγάλη δυναμική είτε μόνη της είτε σε blend και ολοένα διασημότερη εκτός συνόρων. Εξερευνώνται οι δυνατότητές της από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς και όχι μόνο. Ετικέτα της…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Λευκό, Νέα επισημασμένο με:750ml, battonage, Hesperis, Idaia winery, magnum, αλκοόλ, Ανοιχτές Πόρτες, ασβεστο-αργιλώδες, βαρέλι, Βιδιανό, γευσιγνωσία, δεξαμενή, εσπεριδοειδή, ετικέτα, κρασί, Κρήτη, λευκό κρασί, μονοποικιλιακό, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ξηρός, οξύτητα, ποικιλία, πολυπλοκότητα, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, Ρέθυμνο, σώμα, τρύγος, υψόμετρο, φιάλη, φρούτο, ωρίμαση

Syrah-Paradise can wait…

Τε 27-Ιούν-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι οι φιάλες/ετικέτες του Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, διαφοροποιούνται ως προς την αισθητική τους, δεν σας κρύβουμε ότι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετικέτας Syrah “Paradise can wait“! Ετικέτα που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε πρώτοι πανελλαδικά (σχετικό βίντεο στη σελίδα του Facebook 750ml.gr). Όπως επίσης και να δοκιμάσουμε πρώτοι το κρασί,…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Κόκκινο, Νέα επισημασμένο με:750ml, blend, Paradise can wait, Syrah, αλκοόλ, αμπελώνες, αρώματα, βαρέλι, βύσσινο, γεύσεις, γευστική δοκιμή, Γιώργος Καραμήτρος, δεξαμενή, δέρμα, εμφιάλωση, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ζωϊκά, ήσυχος οίνος, καπνός, Καρδίτσα, κάψιμο βαρελιών, κόκκινο κρασί, κρασί, κρέας από κυνήγι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, Μεγάλο κρασί, μονοποικιλιακό, μπέϊκον, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, νέα ετικέτα, ξηρός, ξύλο, οινική επικοινωνία, οινοποιείο, οινοποιός, οίνος, οξύτητα, παλαίωση, πικάντικα μπαχαρικά, ποικιλίες, πολυπλοκότητα, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, πυκνότητα, ρουμπινί, σοδειά, σώμα, τανίνες, τρύγος, τυφλή γευστική δοκιμή, υψόμετρο, φιάλη, φρούτο

Η πρωτη οινοποιηση Pinot Noir rosé στην Ελλαδα ειναι γεγονος!

Τρ 15-Μάι-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Δεδομένου ότι αποτελεί την πρώτη οινοποίηση Pinot Noir rosé στην Ελλάδα, (ξηρός, ήσυχος οίνος), δίνει μια διαφορετική διάσταση σε ό,τι έχει δοκιμαστεί έως τώρα στον Ελληνικό Αμπελώνα. Τολμηρό εγχείρημα, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά τις δυνατότητές του αν δεν τολμήσει… Κι εμείς που το δοκιμάσαμε πρώτοι και είχαμε την αποκλειστικότητα της πρώτης δημοσίευσης της ετικέτας…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Pinot Noir, άγουρο αχλάδι, αγριόμηλο, απεριτίφ, αρωματικά χαρακτηριστικά, βρεγμένα φύλλα, γευσιγνωσία, γευσιγνωστική σημείωση, δάκρυα, διαύγεια, έδαφος, ελληνικός αμπελώνας, ένταση γεύσης, εξέλιξη, επίγευση, ετικέτα, ήσυχος οίνος, ιλυοαργιλώδες, κόκκινα φρούτα, κόκκινο μήλο, κρασί, κρυοεκχύλιση, ντελικάτα αρώματα, ξηρός, ξηρός πάγος, οινοποίηση, οξυγόνο, οξύτητα, ποικιλία, πράσινα φρούτα, πρώτη δημοσίευση, ρόδι, ροζέ κρασί, σομόν, στέμφυλα, σώμα, τρύγος, τσάι, υψόμετρο, φραγκοστάφυλο, φράουλα, φυτικότητα

Νεες ετικετες του Πελοποννησιακου Αμπελωνα που θα βγουν στην αγορα!

Τρ 10-Απρ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Η τρέχουσα χρονιά του 2018 μας επιφύλαξε και ακόμα μας επιφυλάσσει οινικές εκπλήξεις, όχι μόνο του τελευταίου τρύγου (2017), αλλά και παλαιότερων! Οι νέες τάσεις που ακούνε στα ονόματα «orange wines», «ζύμωση σε αμφορείς», «χωρίς θειώδη», μας κάνουν να γεμίζουμε τα ποτήρια μας αλλά και να ακονίζουμε τις πένες μας ξανά και ξανά. Μία πρώτη…

Read More

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Λευκό, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Aetheria, Albarino, Chardonnay, Merlot, MLF, orange wines, Peplo, Pirgakis estate, Sauvignon Blanc, Semeli winery, Syrah, wild ferment, Αγιωργήτικο, ανοξείδωτη δεξαμενή, ελληνικός αμπελώνας, ζύμωση σε αμφορείς, κόκκινο κρασί, κρασί, κτήμα Μέγα Σπήλαιο, κτήμα Μερκούρη, κτήμα Σκούρα, κτήμα Τσέλεπου, λευκό κρασί, λιαστά σταφύλια, Μαυρούδι, Μαυροφίλερο, μηλογαλακτική ζύμωση, Μοσχοφίλερο, Μπουτάρη οινοποιητική, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, Νεμέα, οινοποία Μαρκόγιαννη, πειραματική οινοποίηση, Πελοποννησιακός αμπελώνας, Ροδίτης, ροζέ κρασί, τρύγος 2017, φυσικό κρασί, φυσικώς γλυκύς, Φωκιανό, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, χωρίς θειώδη

Οι ετικετες της Β. Ελλαδος που δεν εχουν κυκλοφορησει ακομη στην αγορα!

Σα 03-Μαρ-2018 by Δημήτρης Περισοράτης

Προσφάτως δοκιμάσαμε το νέο μονοποικιλιακό Rose Boutari 2017 από Ξινόμαυρο 100%, ΠΓΕ Ημαθία. Η οινοποιία Μπουτάρη από τον Στενήμαχο Ημαθίας μας εκπλήσσει ευχάριστα για μία ακόμη φορά, οινοποιώντας ένα ροζέ ξηρό κρασί με πιο ελαφρύ στυλ και υψηλής έντασης κόκκινα φρούτα σε μύτη και στόμα.

Ανηκει στην κατηγορια:Δοκιμάσαμε, Κόκκινο, Νέα, Ροζέ επισημασμένο με:Cabernet, cellar door only, fieldblends, Merlot, Syrah, terroir, Αγιωργήτικο, βαρέλι, Γιαννακοχώρι Ημαθίας, κρασί, κρασιά ΠΟΠ, κτήμα κυρ Γιάννη, κτήμα Παυλίδη, Λημνιώνα, Μαυροδάφνη, Μαυροτράγανο, Μοσχόμαυρο, Μπουτάρη οινοποιητική, Ξινόμαυρο, οίνοι ΠΟΠ, οινοποιείο Μπουτάρη, ΠΟΠ Νάουσα, ροζέ κρασί, συνοινοποίηση, Τσαπουρνάκος, χαρμάνι

  • « Go to Previous Page
  • Σελίδα 1
  • Σελίδα 2

Αρχική Πλευρική Στήλη

Δημητρης Περισορατης

Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο... Διαβάστε περισσότερα →

Ιστορικό

Kατηγορίες

Αναζήτηση

Ετικέτες

750ml 750ml Winederful Ideas boutique οινοποιείο Merlot Syrah terroir wines of Crete Αγιωργήτικο Ανοιχτές Πόρτες Ασύρτικο ΕΝΟΑΑ Κρήτη Ρέθυμνο ΣΜΟΕ Σαββατιανό αμπελώνας βαρέλι βιολογική καλλιέργεια γευσιγνωσία γευστικές δοκιμές γευστική δοκιμή ετικέτα κρασί κόκκινο κρασί λευκό κρασί μαλαγουζιά μικροί οινοποιοί μονοποικιλιακό νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια ξενάγηση οίνος οινοποίηση οινοποιείο οινοτουρισμός οινόφιλος οξύτητα παλαίωση ποικιλία ποικιλίες ροζέ κρασί σοδειά τρύγος υψόμετρο φιάλη χορηγός επικοινωνίας

Footer

Ο ιστότοπος 750ml.gr στόχο έχει τη διάδοση του οινικού πλούτου της χώρας μας, την οινική εκπαίδευση, αλλά και διασκέδαση ...
Διαβάστε περισσότερα →

Επικοινωνία

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

COPYRIGHT © 2018 750ml.gr | All Rights Reserved.

Copyright © 2025 750ml on the Foodie Pro Theme

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.ΕΝΤΑΞΕΙΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ