Σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα έλαβε χώρα στο εστιατόριο Fuga, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση πολυβιταμινούχων πράσινων φρούτων και λαχανικών! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης για την αύξηση της κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι καλεσμένοι που ήταν κυρίως δημοσιογράφοι, influencers και επαγγελματίες στον τομέα των τροφίμων, των κρασιών και της εστίασης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα με βάση τα ευρωπαϊκά σπαράγγια και τα ακτινίδια. Το μενού ήταν νόστιμο, ευφάνταστο με γευστικότατες πράσινες πινελιές από την αρχή μέχρι το τέλος!
GO GREENER, FEEL BETTER!
Η καμπάνια, μέσα από διαφορετικές δράσεις, τονίζει γιατί η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ παράλληλα επισημαίνει την ιδιαίτερα ευεργετική τους επίδραση στην υγεία. Το σπαράγγι συνδυάζει την ευεργετική για την υγεία του οργανισμού αξία με τη γευστική απόλαυση. Έχει χαμηλά λιπαρά και άλατα και, παρότι σχεδόν σε ποσοστό 94% αποτελείται από νερό, αποτελεί αστείρευτη πηγή βιταμινών και άλλων πολύτιμων βιοχημικών στοιχείων,όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ & ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ!
Στις παραλλαγές του Covid απαντάμε με συνδυασμούς βιταμίνης C στην αντιοξειδωτική σαλάτα, με ακτινίδιο, βασιλικό, φρέσκα κόκκινα φρούτα και dressing πορτοκαλιού. Το «πάντρεμα» των υλικών είναι μια ευχάριστη γευστική έκπληξη: τo ουδέτερο αγγούρι δίνει τον τραγανό ρυθμό, το γλυκό ακτινίδιο με τον αρωματικό βασιλικό αποτελούν το πρωταγωνιστικό γευστικό ζευγάρι, τα κόκκινα φρούτα εμπλουτίζουν τις υφές, προσφέροντας παράλληλα έντονα χρωματιστές πινελιές και το dressing πορτοκαλιού εξασφαλίζει τις οξύτητες που δένουν τα πάντα σε αρμονία. Είναι το γευστικό «μπουστάρισμα» του ανοσοποιητικού που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός μας δυναμικά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Προτείνουμε να το συνδυάσετε με ένα ποτήρι φρέσκο κόκκινο κρασί ποικιλίας Μαύρο Καλαβρυτινό. Οι μαλακές του τανίνες, ο μέτριος προς χαμηλός αλκοολικός του τίτλος και βεβαίως η χαρακτηριστική ένταση κόκκινων φρούτων σε μύτη και στόμα συμπληρώνουν αρμονικά το δροσιστικό πιάτο. Ιδανικά κρυώστε το 15′ στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
Στο πολύ ενδιαφέρον event που διοργάνωσε η wine & gastronomy editor Μαρία Τριτάρη και το γαστρονομικό περιοδικό Αθηνέα, μίλησαν εκπρόσωποι από σημαντικούς κλάδους. Η διευθύντρια προγραμμάτων προβολής και προώθησης της Νovacert Μαρία Ναλμπάντη, προσέθεσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εποχικότητα των ακτινιδίων και σπαραγγιών ενώ ο γνωστός σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με ένα ολιγόλεπτο σεμινάριο σχετικά με την ισορροπημένη καθημερινή διατροφή ενώ πρότεινε εύκολες συνταγές με σπαράγγια αλλά και τον σωστό τρόπο διαχείρισής τους για ένα ιδανικό αποτέλεσμα.
Μετά τις ενημερωτικές παρουσιάσεις και ομιλίες ακολούθησε ένα απολαυστικό γεύμα τεσσάρων πιάτων όπου τα σπαράγγια και τα ακτινίδια ήταν διακριτά στα πιάτα που σερβιρίστηκαν. Από το μενού ξεχώρισαν η Sirloin Flap Tagliata με ασιατική μαρινάδα σουσαμιού, πράσινα σπαράγγια και ρύζι gohan αλλά και η εντυπωσιακή σφαίρα από λευκή σοκολάτα που περιείχε γλυκό πανακότα με μαρμελάδα ακτινίδιο, φρέσκο ακτινίδιο και δυόσμο. Για πιάτα με κρέας χωρίς παχιές σάλτσες και έντονα μπαχάρια αλλά με τραγανά πράσινα σπαράγγια σας προτείνουμε κόκκινο κρασί από Μοσχόμαυρο σε μονοποικιλιακή εκδοχή. Το Λημνιό ή Καλαμπάκι από τη Λήμνο είναι επίσης μια όμορφη γευστική συνοδεία όπως και το τοπικό Λιάτικο από τα γενναιόδωρα αμπελοτόπια της Κρήτης. Όσον αφορά τα γλυκά πιάτα όπως το προαναφερθέν με τη μαρμελάδα από ακτινίδιο, θα ταίριαζε ιδανικά ένα γλυκό κόκκινο κρασί από λιαστά σταφύλια, υψηλής οξύτητας και μέτριου αλκοόλ, προτείνοντας την ποικιλία Φωκιανό ή Λιάτικο.