Τι αποτελεί για εσάς το κρασί; Διασκέδαση, απαραίτητο συνοδευτικό εκλεκτού γεύματος, πολύτιμη προσθήκη δυσεύρετων ετικετών στη συλλογή σας, ένα ακόμα ποτό στην κάβα σας, ιδανική Σαββατιάτικη έξοδο σε wine bar, ή μήπως καθημερινή & αδιαπραγμάτευτη απόλαυση; Ένα πράγμα είναι βέβαιο… Για όλους μας, το κρασί κρύβει μια αστείρευτη γνώση που υπόσχεται να απογειώσει όλα τα παραπάνω!
Η επιθυμία μου όταν άρχισα να γράφω δημόσια, ήταν να μοιραστώ ό,τι όμορφο έχει να κάνει με το κρασί! Εμπειρίες, και κυρίως πληροφορίες. Αυτές που είναι πιο φανερές, στην αγορά και κατά την κατανάλωση, αλλά κι εκείνες που μένουν στα παρασκήνια, οι σημαντικές, πριν την εμφιάλωση, και ακόμα πιο πίσω, στο αμπέλι, που εξηγούν πώς ένα κρασί εξελίσσεται, προς δικαίωση των κόπων όλων όσων εμπλέκονται στη δημιουργία του, σε Μεγάλο κρασί.
‘Οντας οινόφιλος εδώ και πολλά χρόνια, έχω δώσει το παρόν σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών με focus στο κρασί, σε σεμινάρια & γευστικές δοκιμές. Η απογείωση στην απόλαυση, εξασκώντας τους γευστικούς μου αδένες, ήρθε με την απόφασή μου να φοιτήσω σε μία από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές οίνου παγκοσμίως, WSET, στο ελληνικό παράρτημα WSPC του κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, περνώντας με επιτυχία και το τρίτο επίπεδο του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα.
Το να ταξιδεύω σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όσο συχνότερα μπορώ, μου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνώ οινικούς προορισμούς τόσο διάσημους, όσο και εντυπωσιακά αναπτυσσόμενους. Επειδή η γλώσσα για το κρασί είναι μία, ανεξαρτήτως γεωγραφικού πλάτους, τόσο ο Ιάπωνας όσο και ο Ιταλός επικοινωνούν τη δική τους οινική κουλτούρα, τις ιδιαιτερότητες των τοπικών ποικιλιών, τις νέες τεχνικές οινοποίησης στον υπόλοιπο κόσμο. Με γνώμονα την κοινή αυτή γλώσσα & με απαραίτητο εργαλείο την πένα, θα ταξιδέψουμε μαζί, θα δοκιμάσουμε μαζί, θα προβληματιστούμε θετικά & σίγουρα θα ανακαλύψουμε νέα οινικά μονοπάτια που οδηγούν στην μεγάλη-μικρή απόλαυση που λέγεται «κρασί»!
Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημήτρη Περισοράτη.